Annons

Klubbens ordförande lämnar med omedelbar verkan

Knappt ett år som ordförande fick räcka. Johan Johqvist meddelade under det extra årsmötet att han avgår med omedelbar verkan.

– Jag kommer nog att andas lite och vänta på allt skitsnack som kommer igång, säger Johqvist.

Fotboll | 30 Januari 2020 08:30

Johan Johqvist och Evelina Hedberg lämnar sina poster som ordförande och viceordförande med omedelbar verkan.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. Johan Johqvist kom in till ett KDFF som var i en ekonomisk kris. Pengar hade spenderats utan täckning. Det tvingade honom till sanering – ett arbete som med nöd och näppe utfördes.

KDFF fick beviljad elitlicens under senhösten 2019, mycket tack vare ekonomisk uppbackning från privatpersonen Gunnar Sivertsen. När bokslutet lämnades in till klubbens revisor under torsdagen innehöll den ett plusresultat på drygt 14 000 kronor.

Lämnar med omedelbar verkan

När klubben höll sitt extra årsmöte i onsdags var det hans sista framträdande som ordförande för Kungsbacka DFF. Under mötet meddelade han och vice ordförande Evelina Hedberg att de avgår med omedelbar verkan.

– Jag tror inte på projektet längre, säger Johan Johqvist.

Beslutet att hoppa av har växt fram under en längre tid.

– Jag hade en idé tidigt under hösten att det här skulle bli ett ettårigt projekt för mig. Anledningen är ganska enkel – vi är för få. För få som engagerar sig. Och eftersom vi är för få så blir det för mycket och för många timmar. Tanken var att jag skulle komma in och hjälpa till att styra upp lite och organisera upp saker och ting, säger Johan Johqvist.

När du nu summerar året, hur har det varit?

– Det har varit ett ansträngt år, ett arbetsamt år med mycket att göra. Ekonomin har varit den största utmaningen. Att i en så pass liten förening börja året med ett underskott på nästan en halv miljon har varit tufft såklart, säger Johqvist.

Han fortsätter:

– Men även en del inre schismer där en del av de som kämpat och slitit inte fått kredd för det. Internt har vissa ondgjort sig och skällt. Det hör inte hemma i en ideell förening. Man kan ha olika åsikter och tycka olika men att skälla och bråka med folk som lägger ner sin själ ligger inte riktigt i tiden, säger Johqvist.

Varför har det uppstått friktioner?

– Alla är vi olika och det är klart att det finns olika uppfattningar. Man kan tycka att saker och ting borde gjorts på ett annat sätt, och det kan jag köpa. Men man kan också ha en anständig ton och föra fram saker på ett sansat sätt istället för att gå till attack, säger Johqvist.

Du kommer inte vara kvar, vad behöver klubben göra för att kunna fortsätta?

– Man behöver få in ett fräscht kapital. Jag säger att det bör landa på en och en halv miljon. Och de behöver få in tio till femton personer som är beredda att lägga tio till femton timmar i veckan.

Vad har du får råd till den kommande styrelsen?

– Se till att det finns personella resurser, gå inte in i det här själv, säger Johan Johqvist.

 

Mer om KDFF-krisen:

Beslutet kritiseras av breddföreningarna

KDFF:s framtid avgörs nu – extra årsmöte

Medlemmarna räddar klubben

KDFF utan spelartrupp – en månad innan tävlingssäsongen

Nya tränare klara för KDFF

Strömblad lämnar och riktar en känga mot klubben

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...

Strikta regler för besök på äldreboenden

Vård Max två anhöriga och ingen rullstolskörning – så ser kommunens regler ut när besöksförbudet på vå...

Tonåring begärs häktad för mordförsök

Blåljus En tonårig kille från Kungsbacka har idag begärts häktad, misstänkt för ett mordförsö...
Annons