Annons

Strömblad lämnar KDFF – och riktar en känga mot klubben

Ida Strömblad lämnar KDFF för den allsvenska nykomlingen IK Uppsala. Samtidigt meddelar hon att Kungsbackaklubben är ett avslutat kapitel för mittfältaren.

– Det ska mycket till att jag återvänder, säger Strömblad.

Fotboll | 11 December 2019 11:30

Ida Strömblad känner sig färdig med KDFF: "Blir lika besviken varje gång".

FOTO: Arkiv

FOTBOLL. Ida Strömblad återvände till Kungsbacka DFF efter en kort sejour i IFK Kalmar som förstördes av en skada. Året tillbaka på västkusten blev inte som Strömblad hade hoppats på och nu väljer hon att återigen lämna klubben.

– Jag har fått allsvenska erbjudanden och det är där jag vill spela. Jag är klar med Kungsbacka och kommer inte spela där igen, säger Strömblad.

Inte ens om klubben tar sig tillbaka till allsvenskan?

– Det ska mycket till att jag återvänder. Jag har ändå spelat där tidigare och man blir lika besviken varje gång tyvärr. Och jag är trött på det och vill kunna fokusera på fotbollen och inte allt runt omkring hela tiden.

Känner du att du saknat rätt förutsättningar för att lyckas på plan?

– Framförallt det. Det är viktigt att kunna fokusera på fotbollen och inte allt runtomkring. Det påverkar en även fast man säger att man inte ska lägga energi på det, säger Strömblad.

Klar för nykomling

I dagarna skrev hon på ett kontrakt med nästa års allsvenska nykomling IK Uppsala. Kontraktet sträcker sig över ett år och Strömblad flyttar till Uppsala i mitten av januari. Där kommer hon återförenas med Jonas Wallfridsson som ledde IFK Kalmar under Strömblads tid i den klubben.

– Jag gillar hans tänk, både på och utanför planen. Han är väldigt mån om att vi ska kunna fokusera på fotbollen och att vi ska ha en bra gemenskap i gruppen, säger Strömblad.

Återförening

I sin nya klubb återförenas Strömblad även med Cornelia Kapocs som lämnade KDFF efter säsongen 2017.

I och med tappet av Ida Strömblad har redan sex spelare från truppen lämnat.

Hanna Boubezari har skrivit på för Lidköping, Mimmi Asperot och Klara Rybrink är klara för IFK Kalmar, Malin Fors har meddelat klubben att hon inte tänker fortsätta och Klara Andrup har skrivit på för Hammarby.

Läs fler fotbollsnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tankevärlden och naturen möts i fotografier

Nöje & Kultur Imorgon, lördag, är det vernissage i Galleri Hjertstedska villan. Det är fotografen Per Florén som visar ett 50-tal ...

Juli bjöd på mer kyla, blåst och regn än vanligt

Nyheter Än är det sommar i kalendern, och förhoppningsvis kan augusti leverera mer sommarväder än juli gjorde. För ...

Två bilar i olycka i Frillesås

Blåljus Tjugo över ett på fredagseftermiddagen larmades SOS om en trafikolycka på Almedalsvägen i Frillesås. Det rör sig ...
Annons