Annons

Medlemmarna räddar klubben – KDFF lever vidare

Klubbens medlemmar har sagt sitt – de vill att KDFF ska leva vidare. Detta efter att en majoritet röstat för att klubben ska finnas kvar vid det extra årsmötet som hölls i kväll. Men det är många som inte kan förstå det beslutet.

– Jag tror att beslutet bygger lite på känslor, säger den avgående ordföranden Johan Johqvist.

Fotboll | 29 Januari 2020 19:02

Kungsbacka DFF lever vidare efter det extra årsmötet. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

Kungsbacka DFF:s existens var hotad. Klubben kallade till ett extra årsmöte där medlemmarna skulle besluta kring färdriktningen. Antingen avvecklades föreningen eller så skulle den leva vidare.

När de röstberättigade medlemmarna hade intagit sina platser i klubbstugan var det en chockerade låg siffra som hade dykt upp. 14 stycken röstberättigade medlemmar skulle besluta om klubbens fortsatta överlevnad.

Krävs ett stort tillskott

Under mötet behandlades frågan som var en av de stora anledningarna till att medlemmarna satt i klubbstugan denna onsdagskväll. En spelare är kontrakterad, 14 totalt är redo att skriva på. Men för det krävs ett tillskott i kassan. Närmare bestämt drygt en halv miljon kronor.

Frågorna om vad pengarna skulle hämtas från avlöste varandra. De tydliga svaren uteblev.

När rösterna var räknade blev utfallet: fem för en nedläggning, åtta för en fortsättning och en blank röst. Kungsbacka DFF räddades av medlemmarna.

– Jag är överraskad, men det här är demokrati och har inga problem med det, säger Johan Johqvist.

Ordföranden och viceordföranden slutar

Johqvist och viceordförande, Evelina Hedberg, meddelade båda två att de lämnar sina poster med omedelbar verkan.

Därmed försvinner två tredjedelar av den grupp som har drivit klubben den senaste säsongen. Kvar står kanslichefen Christer Björkroth, som är pessimistisk inför framtiden.

– Nu har två starka personer avgått och då blir det ännu tuffare. Jag förstår inte riktigt hur vi ska gå vidare. Om jag inte ser att det kommer in folk som hoppar rätt in och kavlar upp ärmarna inom några dagar så kommer jag också att sluta, säger Björkroth.

Ansvarslöst

Klubben har säkrat intäkter på drygt 1,4 miljoner kronor för kommande säsong. Det behöver nästan dubblerat för att klara av ett förlustfritt räkenskapsår.

– Nu är det så pass många som tror på det och då hoppas jag att det kommer in folk som kan hjälpa till. Och att marknadsgruppen drar igång och får in de pengarna som behövs, säger Björkroth.

Var ska det här folket komma ifrån? Ni har ju bjudit in till två krismöten tidigare utan någon större effekt.

– Det undrar jag med, det är därför jag är så skeptisk. I den dagliga driften är det just nu bara jag. Så det går inte för mig, jag har ett hundraprocentigt jobb och en familj. Jag skulle börja trappa ner det här året, inte gå åt andra hållet, säger kanslichefen.

Var det här beslutet från medlemmarna ansvarslöst?

– Jag kan nog tycka det faktiskt om jag ska vara riktigt ärlig, säger Björkroth.

Den avgående ordföranden Johan Johqvist delar uppfattningen om att det inte var ett ansvarsfullt beslut.

– Det kan inte jag tycka då jag tyckte att föreningen skulle läggas ner. Det är många utanför som påverkas av det här beslutet. Vi har sponsorer som nu ska sponsra en förening utan Kungsbackatjejer. Jag vet inte riktigt om det är ansvarsfullt. Jag tror att beslutet bygger lite på känslor, men jag respekterar det, säger Johqvist.

Läs fler fotbollsnyheter här. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Prydligt i trädgården med bark

Nyheter Snygg, lättskött och en välmående trädgård. Det vill nog alla ha. Täckbark och ...

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...

Strikta regler för besök på äldreboenden

Vård Max två anhöriga och ingen rullstolskörning – så ser kommunens regler ut när besöksförbudet på vå...
Annons