HANDBOLL 2022-06-21 KL. 16:00

"Tunnare än vi hoppats på vid det här laget"

Av Eric Andersson

Arbetet med att sätta ihop en slagkraftig trupp till nästa säsong går trögt för HK Aranäs. Med ganska exakt två månader kvar till premiären av Svenska Cupen finns det fortfarande hål att fylla.
– Truppen är tunnare än vad vi hade hoppats på vid det här laget. Samtidigt ger det våra egna spelare som kommer underifrån en enorm möjlighet att utvecklas, säger Johan Falk, klubbchef i HK Aranäs.


Johan Falk, klubbchef i HK Aranäs. Foto: John Skoglund

HANDBOLL. HK Aranäs kommer från sin bästa säsong någonsin på damsidan som bekant slutade med en kvalförlust mot BK Heid. Men inför nästa säsong har det hittills varit relativt tyst kring HK Aranäs. Hemvändande Lovis Jansson och mittsexan Bella Persson hämtades in tidigt, men luckorna som Amina Jasarevic och Nathalie Söhrman lämnat efter sig har ännu inte fyllts. I dagsläget består lagets niometersuppsättning av blott fyra seniorspelare – Anna Heed, Louise Karlefeldt, Nova Hallén och Tilda Palm.

– Det är klart att truppen är tunnare än vad vi hade hoppats på vid det här laget. Men det är svårare att attrahera spelare så länge vi ligger i allsvenskan. Om vi hade tagit klivet upp hade en större marknad öppnat sig. Samtidigt ger det våra egna spelare som kommer upp underifrån en enorm möjlighet att utvecklas när truppen ser ut som den gör, säger Johan Falk.

Trots att ett avancemang till SHE hade inneburit högre attraktionskraft, är det inget krav från klubbens håll att det är uppflyttning som gäller.

– Det finns ingen stress över att det ska gå fort. Steget upp till SHE ska vi ta när vi är redo att göra det. Föreningen tror stenhårt på det Rustan gör i form av träningsupplägg och utveckling av spelare. Det finns inget krav från föreningens håll att vi ska gå upp redan nästa år, säger Johan Falk och fortsätter:

– Ser man till individuell utveckling tror jag de flesta spelarna hade velat vara hos oss. Skulle man ställa frågan till varje spelare om de utvecklats under förra säsongen tror jag samtliga hade svarat ja.

Men ni letar fortfarande spelare?
– Fönstret för att värva spelare är öppet till 15 februari och vi har fortfarande möten varje vecka där vi ser över vad vi har och vad som finns, säger Johan Falk.SENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter