DEBATT 2023-11-03 KL. 14:30

Debatt: Usel mejlkultur på fler håll

Debatt: Usel mejlkultur på fler håll
Lena Brorsson Alminger vill få svar på sina mejl. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Jag läste om chefredaktör Stefan Petterssons försök att bjuda in elever i Kungsbacka till politikerdebatt – och att han fått noll intresse av skolans rektorer. Så man kan gråta.

Men det är inte endast rektorer som beter sig så ohyfsat/stressat/nedlåtande/oengagerat. I dagens digitala värld är det nästan norm. Men att personer i chefsposition struntar i att svara är ju skrämmande och kanske ett hot mot just demokratin – det som Stefan Pettersson ville lyfta.

Som egenföretagare är jag med om detta hela tiden, att minst hälften av mejlen blir obesvarade. Ett exempel är kyrkan i Kungsbacka som nästan aldrig svarar.

Jag har en återkommande välgörenhetskonsert för elefanter (Elephant Aid) och när jag mejlar frågan till församlingar i Kungsbacka om att låna en kyrka får jag noll svar eller kanske ett enda, som är ett nej.

Konserterna har istället ägt rum i till exempel i Lindome, Göteborg och Bollebygd. I början av september gjorde jag ett tjugotal utskick till diakoner, präster, organister och kommunikatörer i Kungsbacka om att få hålla en föreläsning om gamla kungsbackabor – detta tillsammans med en dragspelare.

En omtyckt och kärleksfull påminnelse om dem som levat här i kommunen före oss. Jag fick noll svar. Hur blev vi sådana här människor, hur skapade vi arbetsplatser med denna tidspress och omänsklighet? Mellanmänskliga relationer är allt vi har.

Lena Brorsson AlmingerTV-klipp och nyheter

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74
NYHETER 2023-12-06 KL. 11:45

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74

Halmstad bäst i Sverige

Beslutet om tre sjukhus spikas
NYHETER 2023-12-05 KL. 20:00
Premium

Beslutet om tre sjukhus spikas

Klagomål på Vardaga diariefördes inte
POLITIK 2023-12-05 KL. 07:00
Premium

Klagomål på Vardaga diariefördes inte

Kommunens nya riktlinjer bröt mot lagen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2023-12-06 KL. 16:00
Äldre kvinna kritisk mot p-appar

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Utemiljöerna i Kungsbackas förskolor ska utvecklas. Enligt Anna Alexandersson, som leder projektet, ska barnens utemiljöer stimulera till rörelse, lärande, kreativitet och lekglädje. Hon menar att behovet av att jobba med detta i kommunen är stort. – Det här är så viktigt, säger hon.