BANDY 2018-11-28 KL. 21:43

"Vi måste göra fler mål"

Frillesås BK lyckades skaka om tabellfyran Bollnäs. Foto: Caroline Holmgren

Få hade väntat sig det. Men när en halvlek var spelad hade Frillesås tagit ledningen och förde spelet. Men i elitserien finns inga rum för misstag – då högg Bollnäs direkt.

BANDY: ELITSERIEN

Frillesås BK – Bollnäs Gif 2–4

Kylan i luften på Sjöaremossen kändes som några grader under strecket trots att temperaturmätaren stod på noll. Men Frillesås BK kunde bara hålla nollan i drygt en minut innan Bollnäs Gif hade fått in bollen bakom målvakten tillika födelsedagsbarnet Jakob Hugoh.

Bortalaget inledde starkt och kunde hålla spelet ovanför mittlinjen. Men Frillesås tänkte inte ge sig så lätt. De kämpade hårt och pressade långsamt tillbaka Bollnäs.

Efter drygt en halvtimme hade pendeln svängt. I minut 37 kom 1–1 via Adrian Emretsson, då hade kvitteringen legat och pyrt på isen ett tag.

Efter 43 spelade minuter var det dags igen, det susade till på läktaren och hördes ett rungande ”NEJ!” från publiken längs ena långsidan när bollen passerade målet. Istället blev det hörna som levererades på bladet på Jesper Henrikssons klubba. Han slussade bollen vidare till Johan Grahn som pangade in 2–1 bakom Bollnäsmålvakten.

Frillesås hade oväntat tagit ledningen. Men det skulle inte hålla hela matchen ut. I andra halvlek behövde rutinerade Bollnäs bara två minuter för att ta ledningen.

– Det är inte första gången vi gör bra matcher men inte vinner. Men lagen är så bra och det är skillnaden med elitserien, gör vi inte fler än två mål så får vi inga poäng. De har mer rutin än oss, vi får kämpa hårt för att hålla ihop det och blir trötta på slutet, säger Jakob Hugoh.

Matchfakta:

Frillesås BK – Bollnäs Gif 2–4 (2–1)

0–1 (01), 1–1 (37) Adrian Emretsson, 2–1 (44) Johan Grahn, 2–2 (53), 2–3 (55), 2–4 (92)