TRAFIK 2023-10-30 KL. 12:00

E6 stängs flera nätter – trafik leds genom Kungsbacka

Av Ronny Karlsson

Räkna med en hel del tung trafik genom Kungsbacka under nästa vecka. Trafikverket kommer nämligen att stänga av E6 i norrgående riktning under flera nätter i nästa vecka.

E6 stängs flera nätter – trafik leds genom Kungsbacka
Natttrafiken på E6 flyttas och kommer att passera inne i Kungsbacka under nästa vecka. Foto: Läsarbild

TV-klipp och nyheter

Det rullar en hel del tung trafik förbi Kungsbacka på E6 under sena kvällar och nätter. Under nästa vecka stängs E6 helt i norrgående riktning under tre eller fyra nätter, och då ska trafiken ledas genom Kungsbacka i stället.

– Vi hade en lastbil som brann under ekodukten i Sandsjöbacka och det blev lite skador på undersidan av ekodukten. Det är det vi ska ordna till, säger projektledaren Hasan Sabih på Trafikverket.

Arbetet inleds 21.00 nästa måndag, 6 november, och sedan tar det hela tre eller fyra nätter. Trafikverket har bokat en avstängning av E6 fram till fredag morgon. Man håller stängt 21.00 till 05.00.

– Men vi hoppas på att vara klara tidigare, på torsdag morgon, säger Hasan Sabih.

Trafiken styrs bort från E6 vid avfart 61, den norra infarten till Kungsbacka. Därefter ska fordonen åka längs Arendalsleden och ut på Göteborgsvägen, för att sedan komma ut på E6 vid Lindome igen.

Rusningstrafiken på morgnar och eftermiddagar påverkas alltså inte, men den som bor längs den tillfälliga sträckningen kommer nog att märka av att det passerar betydligt mer tung trafik än vanligt under de här kvällarna och nätterna.
TV-klipp och nyheter

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan
SKOLA 2023-11-27 KL. 07:45
Premium

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan

Skadegörelse och grannar som störs

Dag med marint tema i Onsala
NYHETER 2023-11-26 KL. 17:00
Premium

Dag med marint tema i Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-11-27 KL. 20:08
Kommunen hyllade medarbetare på gala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.