Mål! Lättnaden var stor när Frillesås utjämnade i slutet av första halvlek.

FOTO:

Generellt sett en bra prestation, säger FBK-tränaren Joakim Björkman om förlusten mot Hammarby IF. ArkivfotoPublikrekordet gav Frillesås BK en rejäl knuff i ryggen när de mötte Hammarby på hemmaplan. Men det hjälpte föga när kostsamma mål åter straffade FBK.


– Vi behöver se över situationerna och vad som händer, säger tränaren Jaokim Björkman.
BANDY: ELITSERIEN


Frillesås BK – Hammarby IF 2–5Det gästande laget från huvudstaden fick se Sjöaremossen från sin bästa sida. Glittrande mark och frostbitna granar ramade in en fullsatt arena. Med fri entré till Frillesås möte mot Hammarby IF slogs publikrekord till 1 790 personer.


– Det var häftigt att se Sjöaremossen med så mycket folk. För spelarna gör det så klart jättemycket energimässigt att ha en sån publik, så det var väldigt kul, säger FBK-tränaren Joakim Björkman.Men spelmässigt var det desto mindre roande för hemmalaget. FBK hamnade ännu en gång i en situation där de släppte in mål vid fel tillfällen. Redan 22 sekunder in i andra halvlek petade Hammarby in sitt 3–0-mål bakom Jakob Hugoh.


– Målet får bara inte komma så fort in i andra halvlek, säger Joakim Björkman som ändå anser att laget gjorde en godkänd första halvlek.Två insläppta mål på tio minuter hade satt Frillesås i ett jobbigt underläge inför andra halvan av matchen. Men Jakob Hugoh hade gjort ett bra jobb i målburen för att hålla skillnaden nere, med sex räddade skott.


Men när 3–0 gick in bakom FBK-målvakten blev det tungt.


– När vi får den starten det blir en för hög uppförsbacke mot Hammarby, de är ett för bra lag alltså. På denna nivå blir vi otroligt straffade när det blir såna kostsamma mål på oss, säger tränaren.Men Frillesås spelade ändå upp sig och gjorde 1–3 i 67:e minuten genom ett straffmål av Fredrik Brandin. Olle Hultqvist följde upp målet med att göra 2–3 i matchminut 82.


– När vi gör 1–3 är vi riktigt, riktigt bra och på g in i matchen. Vi kände att ”nu kommer det trilla över till vår fördel”, berättar Björkman.


Men det hinner inte ens gå en minut. Laget hinner knappt få upp energin och trycka på för kvittering innan Hammarby fick göra 2–4.


– Där går mycket luft ur oss, säger han och fortsätter:


– Nu är det VM-uppehåll i 2,5 vecka. Jag kommer att sätta mig ner och kolla över de målen. Nu har det varit så i rätt många matcher och vi behöver få bukt med vad som händer och hur situationerna ser ut. Vi behöver gå in på detaljer för att känna oss ännu tryggare i vårt spel.Matchfakta:


Frillesås BK – Hammarby IF 2–5 (0–2)


0–1 (21.21), 0–2 (31.10), 0–3 (45.22), 1–3 (67.41) Fredrik Brandin, 2–3 (82.51) Olle Hultqvist, 2–4 (83.26), 2–5 (91.02)


Publik: 1 790