NYHETER 2022-09-15 KL. 14:00

Hansson hyllar avhoppande Lööf

Av Ronny Karlsson

Fredrik Hansson beklagar Annie Lööfs avhopp som partiledare i Centerpartiet. Han ser det också som mycket beklagligt att Lööf fått utstå så mycket hat under de senaste åren.

Hansson hyllar avhoppande Lööf
Annie Lööfs avhopp beklagas av Fredrik Hansson (C), kommunalråd i Kungsbacka.

TV-klipp och nyheter

Det kom som en överraskning för många när Annie Lööf vid en presskonferens under torsdagen meddelade sin avgång. Hon sitter kvar tills en ny partiledare är framröstad, men sedan tackar hon för sig.
– Hon har varit en fantastiskt ledare i elva år och gjort ett mycket gott jobb, säger Fredrik Hansson (C), kommunalråd i Kungsbacka.
Centerpartiet tappade två procentenheter i riksdagsvalet och stannade på 6,7 procent. Men Fredrik Hansson tror inte att Lööf varit kvar till nästa val, oavsett valutgång.
– Hon har ändå suttit länge. Sedan vet jag att hon tar ett stort ansvar för valet och jag tror att hon mår dåligt av att vi tappar, säger Hansson.
Framför allt under senare år har Annie Lööf fått utstå mycket hat när hon varit tydlig med att hon inte vill ha något samarbete med Sverigedemokraterna. I somras utfördes ett knivdåd på Gotland i samband med Almedalsveckan, och där framkom det senare att Lööf var målet.
– Hon har stått upp i viktiga frågor och tyvärr fått utstå väldigt mycket. Jag tror också tyvärr att det är så att en kvinna får mer av sådant än vad en man får, säger Hansson.
Centerpartiet tappade även på lokalplanet, och från flera håll har det resonerats kring att Centerns vägval på riksplanet påverkat även lokalt.
– Så är det nog, det har straffat partier i många borgerliga allianskommuner att vi samarbetade med Socialdemokraterna. Men där får vi göra en ordentlig eftervalsanalys, säger Hansson.
Han har inte någon klar bild av vem som blir en bra efterträdare till Lööf.
– Det kommer lite plötsligt, men vi har flera bra namn som kan ta över.TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Stort projekt vid skola – utomjording tar plats
KULTUR & NÖJE 2023-09-21 KL. 12:20
Premium

Stort projekt vid skola – utomjording tar plats

Märklig skulptur reser sig vid Varlaskolan

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.