Annons

Mordförsök i Frillesås – gärningsman på fri fot

Två personer tände eld på en familjs bil. Sedan knivskars mannen i familjen. En av gärningspersonerna flydde från platsen och är fortfarande på fri fot. Polisen utreder händelsen som mordförsök och mordbrand.

Blåljus | 10 Maj 2021 07:47

Brottsplatsen är forfarande avspärrad. Foto: Julia Sandstén Vikberg

FOTO:

En familj i Frillesås vaknade under natten till måndagen av att ett larm gick. När de tittade ut genom fönstret såg de att två personer höll på att tända eld på deras bil som stod parkerad på utsidan. Mannen i familjen sprang då ut för att konfrontera gärningspersonerna.
– Målsägaren upptäcker den pågående brottsligheten i form av mordbrand och springer ut i kalsongerna. I samband med att han envarsgriper en av gärningsmännen blir han skadad, säger Peter Erlandsen, jourhavande förundersökningsledare vid Hallandspolisen.
Mannen i familjen blev knivskuren och fick föras till sjukhus. Han ska inte ha livshotande skador. Även gärningspersonen som greps fördes till sjukhus med lindriga skador som han nu vårdas för.
Den andra gärningspersonen flydde från brottsplatsen och är fortfarande på fri fot. Polisen har sökt efter personen utan resultat och försöker nu att identifiera denne, som för polisen fortfarande är okänd.
– Vi söker inte längre rent fysiskt efter personen, men vi har påbörjat andra undersökningar. Vi har gripit en person och kollar på vem den personen är, vem han umgås med och så vidare, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.
Polisen vill inte gå ut med kön eller ålder på gärningspersonerna eftersom en av dem fortfarande är på fri fot.

Familjen som bor på adressen har tidigare blivit utsatta för sabotage vid två tillfällen tidigare. Den 1 april var bildäcken till deras bilar sönderskurna och den 9 april fick de flera fönsterrutor krossade och flera bildäck sönderskurna.
– Vi känner till det, men ser nu inget klart samband. Vi utreder om det finns tidigare händelser eller hot mot familjen som ligger bakom det här, säger Peter Erlandsen.
Enligt honom bedömer polisen att gärningspersonen som är på fri fot inte ska utgöra ett hot mot allmänheten.

Polisen har nu inlett en förundersökning om mordförsök och mordbrand. På platsen anträffade polisen en kniv, en hammare och en petflaska som tagits i beslag. Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.
– Vi håller på med en brottsplatsundersökning med tekniker och säkrar bevisningen och inhämtar förhörsuppgifter från vittnen och målsägaren, säger Peter Erlandsen.

Under måndagseftermiddagen fattades beslut om att gärningspersonen som greps på plats ska anhållas.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kökaos på E6 efter olycka

Trafik Förmiddagens krock mellan en trailerdragande lastbil och ett TMA-fordon har under dagen skapat långa köer på E6 ...

Lastbil krockat med skyddsbil – förare till sjukhus

Trafik En trailerdragande lastbil har krockat med ett TMA-fordon, även kallat skyddsbil, på E6:an vid Frillesås. Föraren har ...

Fängelse för narkotikabrott

Blåljus En man i 30-årsåldern döms efter att ha påträffats med en stor mängd cannabis ...
Annons