KULTUR & NÖJE 2021-03-26 KL. 10:55

Påskmusikal i ny form

Årets påskvandring i Vallda församling ställs in på grund av pandemin. Istället gör personalen en digital musikal där de själva medverkar.

Påskmusikal i ny form

TV-klipp och nyheter

För första gången någonsin kommer Vallda församling att få en påskmusikal. Idén kommer från Kullavikskyrkan som haft musikaler under påsken i flera år.

– Det har varit en inspiration för oss, säger Karl-Oskar Löfgren, församlingspedagog i Vallda församling och en av de ansvariga för musikalen.

De flesta sångerna i musikalen är egenkomponerade utifrån befintliga sånger av Kim Kehlmeier, musikpedagog i Vallda kyrka. Han har bland annat skrivit tre originallåtar som heter: ”De tog honom med sig”, ”Jag är så glad” och ”Hosianna”.

Manus, dans, musik


De sånger som inte är egenproducerade är ”Aldrig ska jag sluta älska dig” av Jonas Gardell och en sång som kommer från Kullavikskyrkan.

Repetitionerna pågår nu för fullt i Vallda kyrka. Under tre veckor har personalen skrivit manus och övat både på skådespeleriet, sången och dansen. Även dansen har de skapat själva.

Norra Hallands reporter blir imponerad av den scen hon bjuds in till. Scenen känns autentisk både i scenframträdande och kostym och är vacker och intressant att både se och lyssna på. Musikalen utgår från Bibelns berättelser om passionsberättelsen.

– Vi filmar genom ett förstahandsperspektiv, vilket betyder kameran hålls på ett stativ så att tittaren själv ska känna att den själv är med i historien, säger Karl-Oskar Löfgren.

Till skolor


Caroline Wessmark, som spelar lärjungen Petrus, kommer att redigera filmen och förhoppningen är att allt ska vara klart måndagen den 29 mars.

Då kommer musikalen att läggas ut på församlingens hemsida, Youtube och Facebook. Musikalen kommer också att skickas ut till skolor i närområdet från och med årskurs två.

Ställer om


På frågan om påskmusikalen kan komma att bli en ny tradition i Vallda kyrka svarar Karl-Oskar Löfgren:

– Om det faller väl ut kommer det kanske att bli en musikal vartannat år då det inte är påskvandring. Vi har inte offentliggjort det här ännu, utan Norra Hallands läsare kommer att bli först med nyheten. Det ska bli spännande att se vad de tycker. Jag hoppas de tycker det är kul att vi inte ställer in, utan att vi ställer om.

Läs fler nyheter här

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.