KULTUR & NÖJE 2023-03-03 KL. 16:00

Gripande dokumentärer på filmfestival

Av Christina Nordwall

Uppgiften var att göra dokumentärfilm utifrån temat När mänskliga rättigheter kränks i Sverige. Under en filmfestival på Elof Lindälvs gymnasium visades fem utvalda upp för publik.
– De har arbetat med olika ämnesområden och idag visas filmer som handlar om mobbning, rasism och sexuellt våld i nära relationer, säger Linda Rosén, lärare på Ekonomiprogrammet.

Gripande dokumentärer på filmfestival
Noah, Elin, Fanny, Viggo och Jonathan i klass EK21O tog emot publikens pris under en filmfestival på Elof Lindälvs gymnasium. Foto: Christina Nordwall

TV-klipp och nyheter

150 elever i fem klasser i årskurs 2 på Ekonomiprogrammet hade under några veckors tid arbetat med temat. Varje klass fick sedan rösta fram ett bidrag som deltog under filmfestivalen. Och det var fem gripande dokumentärfilmer som visades under Elof Lindälvs årliga filmfestival.
– Ta hand om varandra, säger rektor Maria Åsberg som ledde galan och liksom övriga i publiken berördes av budskapen i filmerna.

Vinnare
Tre bidrag stod vid galans final som vinnare. Klass EK21N:s bidrag Kortfilm mobbning och Sexuellt våld i nära relationer av klass EK21K vann juryns gillande. Publiken utsåg det tredje vinnande bidraget som blev Mobbning av klass EK21O.
– Tack så mycket! Vi har kämpat hårt med den här filmen! säger filmskaparna bakom under prisutdelningen på scenen.
Prispengarna som äskats ur Elof Lindälvs fond gav vinnarna tillfälle att spendera lite pengar på ett närliggande köpcentrum.

TV-klipp och nyheter

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret
FOTBOLL 2023-11-29 KL. 18:00
Premium

OBK-spelarna blir proffs – i alla fall på pappret

Sportchefen om den nya ekonomiska verkligheten

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
En bandymånad som kan avgöra allt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.