Arkivfoto: Christian JohanssonFrillesås BK var illa ute. Då klev lagets stjärna fram. Frillesåshjärtat Mattias Johansson tog fart och när han stannade upp hade 27-åringen lyft upp sitt lag på kvalplats. BANDY: ELITSERIEN


IK Tellus – Frillesås BK 2 – 377 minuter var spelade. Förutsättningarna var oförändrade sedan Frillesås BK tagit en tvåmålsledning tack vare Calle Litsmark och Adrian Emretsson framåt och comebackande Jakob Hugoh i kassen som räddade en straff vid ställningen 0–0.


Men hemmalaget kom tillbaka – Tobias Björklund prickade krysset och sedan luckan mellan Hugohs ben.


2–2, vilket innebar att Tellus fortsatt höll undan för jagande FBK.Tellusmålvaktens utkast i matchminut 77 landade i händerna på Mattias Johansson på vänsterkanten.


–  Jag var förbannad på mig själv. Jag hade klivit upp när jag skulle ha sjunkit ner och tvärtom. Jag fick den på klubbspetsen.


Vad tänker du då?


– Att jag är rättvänd och de är stillastående. Så länge jag har lite is att gå på vet jag att jag åker ifrån dem. Jag får målvakten att tjuva lite men jag är på väg över kortlinjen. Jag hinner vrida tillbaka den, det var på vippen att det misslyckades. Sedan var det bara att hoppas att det skulle räcka.  Det var en uppvisning från mittfältarens sida. Ingen kom ikapp honom och han rundade försvaret på utsidan, han väntade ut målvakten som simmade på isen innan 27-åringen lättade in segermålet i tom bur.


Har du gjort ett skönare mål?


– Det går in på topp tre-listan.Det blev en nervös pärs under slutkvarten. Tellus skickade lyror som singlade in tillsammans med snöfallet i bortalagets straffområde. Men varje boll som trillade ner fick en returbiljett.


– De gör en anstormning och lyfter upp mycket folk. Men vi gör ett gediget försvarsarbete.Jesper Henriksson och Fredrik Brandin fick gyllene lägen att sätta punkt men utan att lyckas. Det spelade dock ingen roll – Frillesåsförsvaret var betydligt tätare än senast mot Sirius. Det stannade vid två insläppta, vilket innebar två oerhört viktiga poäng.


–  Jag mår så jävla bra, säger segerskytten.


Vad betydde straffräddningen av Jakob Hugoh?  


– Mot Tellus som är så bra på att försvara sig hade 0–1 i röven gjort att det blev en helt annan matchbild. Nu var de tvungna att öppna upp sig lite.Den vinstfria sviten stannade på nio matcher. Tillsammans med den tillresta Frillesåsklacken firade Mattias Johansson.


– Man har nästan glömt hur det var. I fjol blev man lite bortskämd och det blev ibland halvhjärtat. Segervrålet och glädjen den här gången gick det inte att ta miste på.


Frillesås BK lämnar jumboplatsen och klättrar upp på kvalplats.


– Det blir lite extra godis på mackstoppet. Sedan vid 07.00 i morgon börjar man jobba. Men det kommer att vara lätt att gå upp.Matchfakta


IK Tellus – Frillesås BK 2 – 3 (1–2)


0–1 (25) Calle Litsmark, 0–2 (34) Adrian Emretsson, 1–2 (39), 2–2, 2–3 (78) Mattias Johansson   


Publik: 274