Annons

Halland kan ha nått platå

Den senaste tidens inrapportering av bekräftade fall av covid-19 ligger på en jämn nivå i Halland. Detta kan innebära att länet har nått en platå.
– Det finns i alla fall inga tecken på att det drar iväg, säger chefläkare Anders Åkvist. 

Nyheter | 14 Maj 2020 10:31

De inrapporterade fallen av covid-19 ligger på en jämn nivå i Halland.

FOTO: Arkivbild Norra Halland

Alla fall av bekräftad covid-19 ska rapporteras in enligt en särskild rutin. Sett till statistiken i Halland senaste tiden har antalet inrapporterade fall legat på en jämn nivå, vilket enligt regionen kan tyda på att en platå är uppnådd.

– Ser man till antalet fall och till datum när personerna har insjuknat, så ligger det på en väldigt stabil nivå som det ser ut nu. Det är klart att det kan svänga, men det finns i alla fall inga tecken på att det drar iväg, säger Anders Åkvist som är tillförordnad regional chefläkare på Region Halland.

Även siffran för antalet personer som vårdas på sjukhus har sjunkit något jämfört med förra veckan, men där är det svårt att dra några slutsatser, enligt läkaren.

– Det kan ändras och svänga från en dag till en annan, så där måste vi titta till medeltalet över längre tid. Men den generella trenden är att det är ganska stabilt.

Anledningen till att kurvan nu ligger jämnt tror Anders Åkvist kan bero på att invånarna till stor del följer de riktlinjer som gäller.

– Vi ser den här utvecklingen tack vare alla som följt rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Om alla hade levt som vanligt hade vi troligen sett en sjukvård i kris. Så nu är det viktigt att vi fortsätter att följa råden för att få en trygg sommar, säger Anders Åkvist.

 

Läs även:

Överläkaren om testerna: “Kapaciteten utnyttjas inte” 

80 personer testade för covid-19

Inte aktuellt med ansiktsskydd i vården 

Förvaltningschefen: “Alla tar stort ansvar” 

Ulla besegrade covid-19 “Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv”

Coronaläget i Halland

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Produktiv författare syns i digital satsning

Nöje & Kultur När regionen och folkbiblioteken slog sina påsar ihop resulterade det i digitala författarsamtal med halländska fö...

Bilhall kan flytta till Frillesås

Jobb & Pengar Planerna på en bensinmack öster om Frillesåsmotet har dragit ut på tiden. Nu lanserar markägarna en ny idé – ...

Polislarm om unga i container

Blåljus När grannen såg hur ungdomar tog sig in i en container med möbler larmades polisen. En 18-å...
Annons