Annons

80 personer testade för covid-19

Provtagningar på omkring 80 personer inom kommunal vård och omsorg har i dagsläget genomförts. De allra flesta har kunnat återgå till arbetet, meddelar kommunen.

Nyheter | 08 Maj 2020 14:11

Sedan knappt två veckor har nu medarbetare inom hemtjänst, vård- och omsorgsboenden, personlig assistans samt inom hemsjukvården, testats för covid-19. Hittills har omkring 80 personer testats. Främst har det gällt personal som stannat hemma från jobbet på grund av förkylning eller med liknande symtom.

Enligt Johan Sandström, personalchef på Vård och omsorg, har intresset för att bli testad varit stort.

– Vi har ännu inte kunnat provta alla eftersom antalet prover är begränsade, men vi betar av kölistan efterhand. Antalet tester som görs är beroende av kapaciteten hos det laboratorium i Halmstad som analyserar testerna.

Lämnar inte ut

Syftet med testerna är att säkra bemanningen, och hittills har runt 90 procent av de som testats kunnat återgå i arbete.

Hur många som testat positivt lämnar kommunen dock inte ut.

– Anledningen till att de övriga tio procenten inte återgått i arbete kan bero på flera orsaker. Till exempel att de testats positivt för corona, men även att de är sjuka av en annan anledning, skriver Johan Sandström.

Utöver de medarbetare som verkar inom vården och omsorgen har samtliga i det särskilda covid-teamet testats, oavsett om de visat symtom eller inte.

Testerna visar enbart huruvida personer bär på smitta eller inte. Antikroppstester är i nuläget inget som kommunen kan erbjuda.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Stekhett veckoslut på intåg

Nyheter Kontrollera att kylklamparna ligger på plats och sök skugga om du inte njuter av höga temperaturer och stekande ...

Ilsken älgko i motionsspåret

Nyheter En älgko med två kalvar rör sig på motionsspåret i Vallda Palta. Hon är aggressiv och vill ha ...

Jocke jagar drömmen i luften

Sport Coronapandemin håller sitt grepp även över sommaren och har fått ut fler människor i skog och mark. ...
Annons