Annons

Frillesås snubblade åter på målsnöret

Ännu en snöplig förlust för Frillesås BK. De tar ledning och är med i matchen men ändå räcker det inte hela vägen. Bristen på mål är demonen på isen.
Bandy | 01 December 2018 17:48

Det var ett aggressivt spel med många tuffa närkamper mot Vetlanda BK. Foto: Caroline Holmgren

 

Ännu en snöplig förlust för Frillesås BK. De tar ledning och är med i matchen men ändå räcker det inte hela vägen. Bristen på mål är demonen på isen.

 

 

BANDY: ELITSERIEN

Frillesås BK – Vetlanda BK 2–4 (1–1)

 

Frillesås BK kommer från onsdagsmatchen mot Bollnäs Gif, som blev en av säsongens bästa insatser. Laget var med i matchen, tog ledningen men föll på målsnöret. Anledningen: bristen på mål jagar spelarna.

Historien skulle komma att upprepa sig mot Vetlanda BK.

 

Det var samma vilja och kämparglöd som laget tog med sig in på isen från start när Vetlanda besökte Sjöaremossen.

Redan efter nio minuter tog Frillesås ledningen, via en solklar Johan Grahn. Men sju minuter senare fick Vetlanda ett anfall. Jakob Hugoh gick ut, men bollen gick in. Kvittering och 1–1 i halvtid.

 

Med tre minuter spelade fick Vetlanda chansen. Trots att Frillesåsspelarna hade radat upp sig framför Jakob Hugoh kunde Vetlandas Axel Ekholm glida igenom försvaret och lägga in 1–2 bakom målvakten.

I 68:e minuten kom så äntligen kvitteringen till 2–2 via Mattias Johansson, och en ny gnista tändes i laget. Men den höll bara i en minut. För redan i nästa anfall plockade en gul spelare ner bollen när två Frillesåsspelare krockade med varandra. Det blev hörna och en boll som satte sig i taket av målburen. 2–3 och Frillesås var åter i underläge.

 

Skulle Frillesås hinna vända matchen?

I 90:e minuten kom det som skulle bli Frillesås sista chans till kvittering, men målvakten räddade. Istället blev det Vetlandas anfall, en av spelarna glider med bollen på bladet och skickar in den mot Jakob Hugah som gör en av sina makalösa räddningar under säsongen. Men andrabollen gick in. 2–4 i slutsekunden och Frillesås gick åter av isen med noll poäng.

 

Läs mer i tisdagens tidning.

 

Matchfakta:

Frillesås BK – Vetlanda BK 2–4 (1–1)

1–0 (09.54) Johan Grahn, 1–1 (16.09), 1–2 (48.16), 2–2 (68.34) Mattias Johansson, 2–3 (69.58), 2–4 (90.36)

Publik: 545

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

Blåljus En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.Lördagskvä...

Brand i villa orsakade nattligt pådrag

Blåljus Räddningstjänsten ryckte i natt ut till en villa i Budskär. En takarmatur i villan hade fattat eld....
Annons