Annons

FBK:s bjudningar straffades

En mardrömsstart och två fatala försvarsmisstag senare var det över. Nu är Frillesås BK pressade.
Bandy | 09 Januari 2019 21:48

En mardrömsstart och två fatala försvarsmisstag senare var det över. Nu är Frillesås BK pressade.

 

BANDY: ELITSERIEN

Frillesås BK – IK Sirius 4 – 6

 

Calle Litsmark blickade ut över den tomma isen medan Sjöaremossen tömdes. Sakta gled han av isen som en förlorare. Det var Frillesåsanfallaren som fick hemmalagets första chans – men skottet var missriktat.

Det blev i stället ännu en mardrömslik inledning för Flammorna. 0–2 efter fem minuter efter en hörna och ett ihåligt försvarsspel.

– Det blir kostsamt. De får in en direkt och får energi, säger Fredrik Johansson.

 

Han tände hoppet från distans till 2–3. 41 sekunder senare rasslade det bakom Christian Axelsson efter en misslyckad Anders Ahlstrand-nedtagning.

– Det är synd när vi får energi och kontakt. Det är symboliskt, vi har haft problem med att vi ofta släpper in mål direkt efter att vi har gjort ett. Sedan vad det beror på är svårt att svara på. De tar död påvår energi direkt.

 

Den andra halvleken skulle starta lika illa för FBK. Fredrik Johansson tappade bollen i eget straffområde – Sirius var kliniska. 2–5.

– Jag fick en dropp och skulle bara ta emot den i lugn och ro. Sedan hoppar den över klubban och jag ser inte var den tar vägen. Annars hade jag tagit den igen. Det var inte mycket att göra. Det är synd att det ska hände i just den här matchen i det läget.

Frillesås BK fick aldrig riktigt kontakt. Fredrik Brandin missade mål och Mattias Johansson tvingade Anton Andersson i bortaburen till en kvalificerad benparad.

– Vi är inte tillräckligt effektiva. Vi skapar lägen, är tunga och kommer runt och skapar hörnor och lägen i boxen, men vi får inte in bollen. Det problemet har vi haft hela säsongen. Spelmässigt står vi upp, säger Fredrik Johansson.  

Dessvärre fick FBK se sig slagna i hörnmatchen ytterligare en gång. Sirius hade bud på fler än de två hörnmål de satte.

– Vi är noggranna och scoutar och vi har tränat extra på hur vi ska stå och ruset. Vi har lagt fokus på det, men tyvärr syns det inte, säger Fredrik Johansson.

 

På söndag väntar Tellus på bortaplan – säsongens viktigaste match.

– Vi har absolut inte råd att förlora.

Vad vill du se annorlunda i den matchen?

– Vi var lite ihåliga. De får spela mellan våra lagdelar. Sedan att vi spelar mer fysiskt. Vi har snackat om det, men det tycker jag inte att vi gör. Sedan är det noggrannheten vid hörnor. Man har inte råd att förlora den matchen hela tiden, då blir det tungt att vinna.

 

Matchfakta

Frillesås BK – IK Sirius 4 – 6 (2–4)

0–1 (2), 0–2 (6), 0–3 (24), 1–3 (26) Calle Litsmark, 2–3 (37) Fredrik Johansson, 2–4 (38), 2–5 (47), 3–5 (53) Mattias Johansson, 3–6 (70), 4–6 (78) Fredrik Brandin    

Publik: 527

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

Blåljus En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.Lördagskvä...

Brand i villa orsakade nattligt pådrag

Blåljus Räddningstjänsten ryckte i natt ut till en villa i Budskär. En takarmatur i villan hade fattat eld....
Annons