Vädret idag
Soligt
15°C
Prognos april 25, 2019
dag
Mestadels molnigt med skurar
18°C
 

Frillesås är tillbaka

Jumbomötet mot IK Tellus var en viktig poäng att ta, och tillslut skramlade det till rejält i motståndarburen. Foto: Caroline Holmgren

 

Det satt långt inne. Men när det väl lossnade, två minuter in i andra halvlek, så lossnade det rejält. Efter ett par knappa förluster var Frillesås BK tillbaka på banan.

 

 

BANDY: ELITSERIEN

Frillesås BK – IK Tellus 5–2

 

Det fanns ett lag i serien som tagit färre vinster än Frillesås BK i år: IK Tellus. Nu gästade Stockholmslaget Sjöaremossen för ett bottenmöte.

Hemmalaget hade alla förutsättningar för att ta hem vinsten. Efter två knappa förluster på hemmaplan var det nu upp till bevis – skulle FBK klara av att vända mot jumbon och plocka hem poängen?

 

Tellus tog chansen när den kom i 17:e minuten. Ett skott på mål och 0–1 till bortalaget via Jesper Norrman som har Sunvära som moderklubb.

Men innan dess hade Fredrik Brandin inlett med att bränna en straff i stolpen efter tre minuter. Han skulle få en chans till innan halvlek, han fipplade med bollen på bladet innanför straffområdet innan den tillslut hamnade utanför målet.

 

Tellus hade fått ett övertag i den första halvleken trots att Frillesås stod för det största bollinnehavet.

– Vi hade inget lugn i offensiven och i paus sade vi att vi skulle börja om och lugna ner spelet, säger Lukas Norrman som fick se brorsan Jesper vinna första ronden.

Men matchen skulle han vinna.

 

Det skulle krävas ett rejält omtag för FBK för att de skulle klara av att ta hem segern.

I andra halvlek var det ett nytt lag som klev ut på isen. Utdelningen lät inte vänta på sig. Redan efter två minuter knep Mattias Johansson kvitteringen. Tre minuter senare var han där igen. 2–1 och Frillesås var i ledning.

– Vi satte igång kulan, stressade inte upp oss och gjorde det vi ska göra. Det var skönt att det rann till lite, säger Lukas Norrman.

Spärren släppte och det med besked. Frillesås kunde peta in fem mål bakom Tellus målvakt innan matchen var över. Frillesås var tillbaka.

 

Läs mer i fredagens tidning.

 

Matchfakta:

Frillesås BK – IK Tellus 5–2 (0–1)

0–1 (17.17), 1–1 (47.18) Mattias Johansson, 2–1 (50.11) Mattias Johansson, 3–1 (61.45) Adrian Emretsson, 3–2 (62.40), 4–2 (73.03) Jakob Jenefeldt, 5–2 (79.07) Calle Litsmark

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

FREDAG 26 APRIL

19.00. Löftadalens IF- IF Centern Div 5, Plats Löftavallen

 

LÖRDAG 27 APRIL 

10.15. Kungsbackaloppet - Världens äldsta årliga långlopp löps för 122:a året i rad 27 april. Halvmara, Kvartsmara, Ruset och Ungdomslopp 1,8km & 3,2km. I år start & mål på Torget i Innerstaden

 

14.00. Derby Annebergs IF – Frillesås FF, division 7, Dalavallen 

 

MÅNDAG 12 AUGUSTI

17.30. KF99 anordnar fäktskola mot en...

Läs Mer

TYCK TILL:

När nya badhuset invigs höjs biljettpriset kraftigt. Rätt eller fel?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera