Vädret idag
Soligt
12°C
Prognos maj 23, 2019
dag
Moln ibland
16°C
 

FBK plockade hem en poäng

Ett poäng fick Frillesås med sig mot Broberg/Söderhamn. Foto: Caroline Holmgren

 

Frillesås BK hade hela tiden segervittring, men utgången kunde bli hur som helst. Efter dominans i första halvlek fick Broberg/Söderhamn ta över i andra. Men FBK kom tillbaka – denna gång blev det poäng.

 

 

BANDY: ELITSERIEN

Frillesås BK – Broberg/Söderhamn IF 2–2

 

Att Frillesås BK var sugna på poäng efter några nedslående matcher var tydligt i hela laget redan från start. Broberg/Söderhamn skulle inte få komma till Sjöaremossen och få det lätt.

I novembermötet förlorade FBK mot tabellnian med 1–4 efter 1–1 i halvtid. Nu var det hemmais och även denna gång var det Fredrik Brandin som spräckte nollan i matchen.

 

Frillesås dominerade största delen av första halvlek och fick flera farliga lägen. FBK-målvakten Christian Axelsson fick för omväxlings skull en lugn stund i målburen.

Strax innan halvtid fick Olle Hultqvist bollen och svepte genom myllret av gula spelare. Han klippte till ett skott mot mål, men bortamålvakten var på fötter och räddade. Istället gled han in och rev sargen – FBK gav allt.

– Sedan gick vi ner oss och blev lite trötta och då fick de komma in i matchen lite. Men vi hade en bra känsla när vi kom ut i andra halvlek och klarade oss bra första tio minuterna, säger Fredrik Brandin.

 

Tuffare blev det. Broberg samlade truppen och tryckte in kvitteringen i minut 54. Nu hade bortalaget fått ett övertag. Efter 67 minuter kom så ledningsmålet.

Hemmalaget behövde lägga i nästa växel för att det skulle bli några poäng på Sjöaremossen denna kväll. Efter drygt 75 minuters spel var FBK tillbaka på banan och det hettade till i anfallet.

– I de tidigare matcherna har vi fått två, tre mål snabbt på oss och då är det nästan kört. Men nu kände vi vittring hela tiden och då är det lättare att jobba, berättar Brandin.

Flera FBK-spelare var på bollen vid Brobergs straffområde innan Jakob Jenefeldt skickade in bollen mot mål. Målvakten räddade. Ut igen. Adrian Emretsson via Fredrik Brandin som klippte till. 2–2.

– Det var rättvist. Jag vill alltid vara med och bidra och göra mål och visst lossnade det lite, men det är såhär ett snäpp upp – vi får slita och kämpa stenhårt för att göra mål, fortsätter tvåmålsskytten.

 

Att hörnorna inte genererat i mål har spökat hela säsongen, något som nötats hårt på träningarna. I den första halvleken skulle FBK få chansen åtta gånger på 45 minuter, utan resultat.

– Det vill sig tyvärr inte. Det är en blandning av dåliga inslag och skott. Men kan vi få till de kan vi komma upp en fyra, fem mål och det är det som krävs, säger Fredrik Brandin.

 

Matchfakta:

Frillesås BK – Broberg/Söderhamn IF 2–2 (1–0)

1–0 (35.37) Fredrik Brandin, 1–1 (54.36), 1–2 (67.30), 2–2 (75.36) Fredrik Brandin

Publik: 651

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tid & PlatsLäs mer >>

TORSDAG 23 MAJ

19.15. Åsa IF - Älmhults IF, Div 3 sydvästra Götaland Åsa IP

 

FREDAG 24 MAJ

19.00. IFK Fjärås - Vinbergs IF, Div.3 Damer, Ögärdets IP

 

LÖRDAG 25 MAJ

13:00 Lindome GIF-Eskilsminne IF, herrar, Div 1 S. Lindevi IP

 

TORSDAG 30 MAJ

14:00 Onsala BK - KSF Prespa Birlik, Div 2 Västra Götaland, herrar. Rydets IP Onsala

 

17.00. Tölö IF - IF Norvalla, Div 4 herrar, Hamravallen

 

LÖRDAG 1 JUNI

13:00...

Läs Mer

TYCK TILL:

Flyget är en stor utsläppsbov. Tänker du dra ner på flygandet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera