BANDY 2019-01-04 KL. 21:54

FBK plockade hem en poäng

Ett poäng fick Frillesås med sig mot Broberg/Söderhamn. Foto: Caroline Holmgren

Frillesås BK hade hela tiden segervittring, men utgången kunde bli hur som helst. Efter dominans i första halvlek fick Broberg/Söderhamn ta över i andra. Men FBK kom tillbaka – denna gång blev det poäng.

BANDY: ELITSERIEN

Frillesås BK – Broberg/Söderhamn IF 2–2

Att Frillesås BK var sugna på poäng efter några nedslående matcher var tydligt i hela laget redan från start. Broberg/Söderhamn skulle inte få komma till Sjöaremossen och få det lätt.

I novembermötet förlorade FBK mot tabellnian med 1–4 efter 1–1 i halvtid. Nu var det hemmais och även denna gång var det Fredrik Brandin som spräckte nollan i matchen.

Frillesås dominerade största delen av första halvlek och fick flera farliga lägen. FBK-målvakten Christian Axelsson fick för omväxlings skull en lugn stund i målburen.

Strax innan halvtid fick Olle Hultqvist bollen och svepte genom myllret av gula spelare. Han klippte till ett skott mot mål, men bortamålvakten var på fötter och räddade. Istället gled han in och rev sargen – FBK gav allt.

– Sedan gick vi ner oss och blev lite trötta och då fick de komma in i matchen lite. Men vi hade en bra känsla när vi kom ut i andra halvlek och klarade oss bra första tio minuterna, säger Fredrik Brandin.

Tuffare blev det. Broberg samlade truppen och tryckte in kvitteringen i minut 54. Nu hade bortalaget fått ett övertag. Efter 67 minuter kom så ledningsmålet.

Hemmalaget behövde lägga i nästa växel för att det skulle bli några poäng på Sjöaremossen denna kväll. Efter drygt 75 minuters spel var FBK tillbaka på banan och det hettade till i anfallet.

– I de tidigare matcherna har vi fått två, tre mål snabbt på oss och då är det nästan kört. Men nu kände vi vittring hela tiden och då är det lättare att jobba, berättar Brandin.

Flera FBK-spelare var på bollen vid Brobergs straffområde innan Jakob Jenefeldt skickade in bollen mot mål. Målvakten räddade. Ut igen. Adrian Emretsson via Fredrik Brandin som klippte till. 2–2.

– Det var rättvist. Jag vill alltid vara med och bidra och göra mål och visst lossnade det lite, men det är såhär ett snäpp upp – vi får slita och kämpa stenhårt för att göra mål, fortsätter tvåmålsskytten.

Att hörnorna inte genererat i mål har spökat hela säsongen, något som nötats hårt på träningarna. I den första halvleken skulle FBK få chansen åtta gånger på 45 minuter, utan resultat.

– Det vill sig tyvärr inte. Det är en blandning av dåliga inslag och skott. Men kan vi få till de kan vi komma upp en fyra, fem mål och det är det som krävs, säger Fredrik Brandin.

Matchfakta:

Frillesås BK – Broberg/Söderhamn IF 2–2 (1–0)

1–0 (35.37) Fredrik Brandin, 1–1 (54.36), 1–2 (67.30), 2–2 (75.36) Fredrik Brandin