De bästa vännerna Olle Hultqvist och Christoffer Edlund ställdes mot varandra. FBK-mittfältaren bjöd på ett hörnmål, men det var en parentes. Det här var skyttekungen Christoffer Edlunds show.  BANDY: ELITSERIEN


Frillesås BK – Sandvikens AIK 3 – 6Mattias Johansson stod för en soloåkning som var snäppet värre än mot Tellus senast. Storebror Fredrik Johansson lyckades sånär med samma bedrift. Födelsedagsbarnet Fredrik Brandin firade med att raka in ett inspel.


Det var dock förgäves.I höstmötet klev Christoffer Edlund fram när matchen stod och vägde. Den här gången väntade han inte. Tre kliniska frilägesavslut och en straff. Skyttekungen stod för fem mål när Frillesås gästade Göransson arena.


På Sjöaremossen tog det 31-åringen 25 minuter pricka dit fyra fullträffar. Då var elitseriens överlägsne skyttekung inte klar. Efter en slalomåkning överlistade han Christian Axelsson en femte gång – hans 55:e den här säsongen.


Två möten med Frillesås BK. Edlunds facit: tio mål.


– Vi visste att det skulle bli en tuff match, Frillesås är bra härnere, men vi var ödmjuka. Vi genomförde matchen på ett bra sätt.


Fyra mål på 25 minuter för egen del.


– Det kändes bra, jag tyckte vi som lag gjorde en bra insats, sedan är det givetvis kul att vara med och bidra.Bästa vännen, Frillesås, Olle Hultqvist kunde bara konstatera att den extra kraften de lade på att stoppa Sandvikens stjärna var verkningslös.


– Han är en fantastiskt duktig spelare. Man kan snacka hur mycket som helst innan, men när det stämmer för honom och han kommer i sina djupledsåkningar är det inte så lätt att försvara sig, säger Olle Hultqvist.


Hur högt håller du honom?


– Det är min bästa vän, så jag håller honom högst i världen oavsett om det är bandy eller inte.
Hemmalaget hängde med – skillnaden var Saiks nummer 21.


– Vi gör en bra match. Vi har börjat hitta tillbaka lite. Vi var ute och simmade några matcher, men vi har framför allt hittat tillbaka i defensiven, säger Olle Hultqvist som smackade in en hörna.


Bredvid stod vännen och femmålsskytten.


– Fortsätter de att tro på vad de gör så kommer de säkerligen icke att sluta på sistaplatsen. Det är kul att se att folk sluter upp och går på bandy, säger Christoffer Edlund.  
Matchfakta


Frillesås BK – Sandvikens AIK (2–5)


0–1 (4), 1–1 (6) Mattias Johansson, 1–2 (12), 1–3 (19), 2–3 (23) Fredrik Brandin, 2–4 (25), 2–5 (32), 2–6 (55), 3–6 (68) Olle Hultqvist  


Publik: 661