DEBATT 2022-09-08 KL. 13:16

Debatt: S investerar nu och för framtiden

Debatt: S investerar nu och för framtiden

TV-klipp och nyheter

Många kommuner runt om i landet erbjuder personalen på förskola, fritidshem samt grundskolan fria måltider genom så kallad pedagogisk måltid. Detta innebär att all personal som äter med barnen/eleverna får göra det gratis.
Syftet med pedagogisk måltid är att främja en god måltidsmiljö samt samvaro mellan vuxna och barn.
Det är av stor vikt att alla elever ska ges möjlighet att äta sin lunch i en lugn och trygg miljö, vilket är en förutsättning för att de ska komma till skolrestaurangen och äta lunch.
Måltiden ger också möjlighet till samtal mellan personalen och barnen/ungdomarna.
Det handlar om att vara en förebild för barnen och ungdomarna genom att förmedla en positiv attityd kring måltiden, och att uppmuntra eleverna att smaka nya rätter och livsmedel.

Enligt Skatteverket är förmån av fri eller subventionerad måltid för lärare eller annan personal vid grundskola, förskola, daghem och fritidshem av hävd skattefri. Detta förutsätter att personalen har tillsynsskyldighet vid måltiden eller motsvarande ansvar för barn under skolmåltider och andra så kallade pedagogiska måltider.

Socialdemokraterna anser att det är en självklarhet med fria pedagogiska måltider. Vi vill skapa de bästa förutsättningar för barn, elever och personal inom Förskola & Grundskolan i Kungsbacka.
Detta har den moderatstyrda fyrklövern med Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet sagt nej till i Kungsbacka. En påminnelse inför valet 11 september 2022. En röst på (S) gör skillnad.

Johan Tolinsson (S), 2:e vice ordf Förskola & Grundskola
kandidat till kommunfullmäktigeTV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.