BANDY 2018-12-14 KL. 21:41

”Då hotade vi dem rejält”

Villa-Lidköping fick det inte lätt i första halvlek mot Frillesås BK. Arkivfoto

Villa-Lidköping BK går för SM-guld. Frillesås BK hankar sig fram i botten. Men på Sparbanken Arena gav FBK hemmalaget en rejäl match i första halvlek.

BANDY: ELITSERIEN

Villa Lidköping BK – Frillesås BK 7–3

En minut in i matchen och det var 1–0 till hemmalaget Villa Lidköping. Men kvitteringen kom snabbt via Calle Litsmark.

Sju minuter senare var det dags igen. 2–1. Men trots att Frillesås visste att det förmodligen skulle bli säsongens tuffaste match, mot Sveriges just nu bästa bandylag, lyckades de hänga på under den första halvleken.

I den 23:e minuten gjorde Lukas Norrman 2–2 för bortalaget. Men med några minuter kvar av matchen tog Villa åter ledningen och Frillesås fick kliva in i den andra halvleken i ettmålsunderläge.

"Vi gör en bra insats och är nöjda"

– Vi fick igång vårt spel och var bra offensivt. När vi klarade av att spela ut, då fick de det jobbigt. Då hotade vi dem rejält, säger FBK-tränaren Joakim Björkman.

Men efter pausen växte avståndet mellan nästjumbon och serieledarna. Frillesås blev rejält tillbakapressade och redan efter två minuter kom 4–2 och sedan rullade det på för hemmalaget. Det hann bli 7–3 innan matchen var slut.

– Det faller sig naturligt att vi inte orkar hela vägen. Vi gör en bra insats och är väldigt nöjda med matchen, säger tränaren.

Succémålvakten Jakob Hugoh fick agera bänkvärmare i Lidköping. I mål stod istället Christian Axelsson.

– Vi har tre bra målvakter och Christian (Axelsson) har sett bra ut på träningarna. Säsongen är lång och vi behöver hålla igång de vi har. Vi kände att det var läge och han gjorde en väldigt bra insats i dag, fortsätter Joakim Björkman.

Nästa fredag är det returmatch när serien vänder. Villa Lidköping gästar Sjöaremossen, en plats där Frillesås har en historia av att vara otroligt starka.

– Alla lag vet det. Villa vet att det blir en tuff match, säger tränaren.

Matchfakta:

Villa Lidköping BK – Frillesås BK 7–3 (3–2)

1–0 (01.19), 1–1 (10.58) Calle Litsmark, 2–1 (18.35), 2–2 (23.10) Lukas Norrman, 3–2 (35.53), 4–2 (47.01), 5–2 (52.38), 5–3 (60.16) Jesper Henriksson, 6–3 (76.14), 7–3 (78.49)