BANDY 2018-12-26 KL. 17:39

Vetlanda stängde tidigt matchen

Arkivfoto

Vetlanda BK hade gjort 7-2 redan efter en halvlek. Men sedan spikade Frillesås BK igen målet.

BANDY: ELITSERIEN

Vetlanda BK – Frillesås BK 8–2

Annandag tillika bandyns nationaldag och Frillesåsbussen lämnade Halland arla morgon för match mot tabellåttan i de småländska skogarna.

I förra mötet var FBK snubblande nära en seger. Men nu stängde Vetlanda BK matchen efter första halvlek.

Redan åtta minuter in i matchen stod det 4–0 till hemmalaget. Knappt 14 minuter in spräckte Fredrik Brandin nollan i hemmaburen och gjorde 4–1, men Frillesås BK hade inte mycket att hämta på Hydro Arena.

- Det är under all kritik, så är det ju. Vi får skylla oss själva som gör en underkänd första halvlek. Det grämde oss och vi var irriterade och arga, säger Joakim Björkman, tränare i Frillesås BK.

I halvtid hade Vetlanda gjort sju mål bakom Frillesås målvakt Christian Axelsson. Men tillbaka i andra halvlek valde FBK att starta på noll. De spikade igen målet och kom in i matchen.

- Ja, det var till och med så att vi tog över matchen som jag ser det och skapade flera riktigt farliga chanser. Men vi får inte in bollen och det grinade oss lite i ansiktet, säger Joakim Björkman.

Först i 91:a minuten kom 8–2 för Vetlanda som också blev matchens slutresultat.

Matchfakta:

Vetlanda BK – Frillesås BK 8–2 (7–2)

1–0 (01.38), 2–0 (03.04), 3–0 (05.09), 4–0 (08.26), 4–1 (13.51) Fredrik Brandin, 5–1 (20.49), 5–2 (22.14) Mattias Johansson, 6–2 (28.09), 7–2 (43.12), 8–2 (91.31)