BANDY 2022-11-30 KL. 21:05

Klar förlust efter mardrömsminuter

Av Eric Andersson

Frillesås BK fick inte mycket att stämma borta mot Sandviken. Efter några snöpliga minuter i slutet av första halvlek var man aldrig nära att få med sig poäng.
– Det vill sig inte för oss idag, säger Jesper Larsson.

Klar förlust efter mardrömsminuter
Mattias Johansson gjorde mål för tredje matchen i rad mot Sandvikens AIK. Arkivfoto: Eric Andersson

Frillesås BK var på väg att få en smakstart borta mot Sandviken men Markus Kumpuojas skott tog i stolpen. I stället för en tidig bortaledning blev det en tung första halvlek. Hemmalaget tog ledningen efter en kvart och var det klart vassare laget. FBK hade förtvivlat svårt att få igång sitt passningsspel och ta sig till målchanser.
– Defensivt tycker jag vi gör en bra match men vi får det inte att stämma offensivt. Vi tar en time out och försöker få ordning på saker och ting men det vill sig inte för oss, säger tränare Jesper Larsson.

Den första halvlekens sista minuter blev ödesdigra för Frillesås. Sandviken hade gjort 2–0 när FBK hade en jättechans på hörna och en misstänkt straffsituation i efterspelet. Men domaren friade och några sekunder senare låg bollen bakom Christian Fagerell för tredje gången. I sekvensen därpå ådrog sig bortalaget en utvisning som kostade energi i inledningen på andra halvlek. I samma sekund som Fredrik Johansson kom ut på isen igen efter utvisningen satte Sandviken 4–0 och matchen var avgjord.
– Även om slutet på halvleken var tung så försöker vi prata ihop oss och ändra lite saker men det stämmer inte riktigt för oss idag.

Vad beror det på?
– Det är väldigt svårt att säga. Men tätt spelschema och en lång bortamatch kanske är två anledningar. Sen är Sandviken bra defensivt också.

Hemmalaget fyllde sedan på målkontot ytterligare innan Mattias Johansson satte ett tröstmål för FBK som fastställde slutresultatet 5–1.
– Jag tycker ändå att vi sliter på bra i defensiven och det är positivt. Det är gött att vi inte viker ner oss på samma sätt som vi gjorde mot Hammarby.

Någon längre återhämtningsperiod blir det inte för Frillesås. Redan på fredag väntar Vetlanda BK hemma på Sjöaremossen.
– Det blir övernattning i Örebro, frivillig träning imorgon innan vi ska ta revanch på oss själva på fredag, säger Jesper Larsson.


Matchfakta:
Sandvikens AIK – Frillesås BK 5 – 1 (3–0)
1–0 (16), 2–0 (42), 3–0 (45), 4–0 (56), 5–0 (76), 5–1 (89) Mattias Johansson

Rena Rahm(a) drömstarten
SPORT 2024-02-28 KL. 17:45
Premium

Rena Rahm(a) drömstarten

TV-klipp och nyheter

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2024-02-28 KL. 17:45
Rena Rahm(a) drömstarten

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.