25 Maj 2020 12:46 | Stefan Pettersson

Det slog ner som en bomb under söndagskvällen. Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg lämnar alla politiska uppdrag efter att ha köpt sex. Va?! Vad är det som händer? Jag är på väg att lämna Motala kommun där Moderaternas kommunalråd Kåre Friberg nyligen fällts för våldtäkt och grov fridskränkning. Och så springer Moderaternas och Kungsbackas högste politiker på bordell i Göteborg. Jag har svårt att ta in det som händer. Hur dum får man vara?

Inte ett ljud

Moderaterna gick under söndagen ut och tyckte synd om Hans Forsberg och meddelade att förtroendet är förbrukat. Det håller jag med om ­– men varför inte ett ljud om den kvinna som utsattes för övergreppet? Kvinnan som sålde sex är från Rumänien. I det här fallet är det mest synd om henne, tillsammans med Hans Forsbergs familj. Men Moderaterna nämnde inte den utnyttjade kvinnan med en stavelse under söndagen. Respektlöst, om ni frågar mig.

Hon som är offret

Hans Forsberg har knappast tvingats till bordellen, men det har med mycket stor sannolikhet kvinnan. Tänk dig in i hennes situation. Det är hon som är offret, ingen annan. När dessutom Moderaterna kräver hårdare straff vid sexköp så vore det på sin plats att också skicka en tanke till brottsoffren. Det är det minsta man kan begära.

Läs också:

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår