SPORT 2022-08-07 KL. 20:24

Målkalaset håller i sig

Av Carl Schöndell

IFK Fjärås superform från vårsäsongen fortsätter åtminstone i den första omgången i återstarten av serien. Hemma på Ögärdet besegrade man Alets IK efter fem nya mål och en Oliver Nåfors i högform.
– Vi har tryckt på med träningen och det var skönt att vi kunde ta med det ut på planen idag, säger anfallaren Oliver Nåfors.

Målkalaset håller i sig
Oliver Nåfors gratulerar Jonatan Gunnarson efter yttern tryckt dit 2–0 med pannan. FOTO: Carl Schöndell

TV-klipp och nyheter

FOTBOLL DIVISION 4 IFK Fjärås – Alets IK 5 – 1
När IFK Fjärås gick på sommaruppehåll gjorde man det med Stefan Larnelius som tränare och 11–0 i målskillnad på de två avslutande matcherna.

Och när man var tillbaka på Ögärdet när höstsäsongen drog igång, gjorde man det förvisso med ny tränare i form av Fredrik Gunnarsson.

– Det är jättekul att han ville vara med. Jag har haft han förut och vet att han kan fotboll. Det känns väldigt naturligt, säger Oliver Nåfors som hade han som ungdomsspelare i Tölö IF.

Och det började riktigt bra. Redan efter en halv minut hade Filip Jungevi ett ypperligt tillfälle att spränga målnollan. Men avslutet var inte hundraprocentigt.

Men de rödvitas superinledning slutade inte där. Med ett frejdigt anfallsspel hittade man chanser både från höger och vänster, närmast kom Markus Koc men Alets målvakt gjorde en mycket stark insats och täckte skottet.

Och Fjärås fortsatte att trumma på. Den diagonala långbollen var ett konstant anfallsvapen, Filip Jungevi såg ut att trivas i en väldigt upptryckt ytterbacksposition, på den andra kanten var Petter Olsson nästan lika inblandad i anfallsspelet. Men det finns ingen uttalad förändring i deras spelsätt.

– Vi har inte ändrat jättemycket, det är små detaljer hela tiden. Man hinner inte göra så mycket på två veckor, säger Nåfors.

Men det var inte därifrån målskyttet skulle komma. För även om Fjärås lät kreativiteten flöda i deras anfallsspel så var det genom det defensiva spelet som man kunde spräcka målnollan. Oliver Nåfors konstanta press gav till sist utdelning när anfallaren varit uppmärksam när Aletförsvaret slog en något för lös passning, Fjärås nummer nio kunde därefter rycka ifrån försvararen och kliniskt placera bollen i målvaktens vänstra hörn med en delikat bredsida.

– Jag får spela längst fram nu och varit skadefri i sex-sju matcher nu så det känns bra, säger Nåfors.

Och med 1–0 i ryggen växte IFK Fjärås ytterligare. Den höga pressen fortsatte fungera och diagonalpassen var återkommande. När Jonatan Gunnarsson tog sig in i straffområdet efter ett snabbt passningsspel från höger till vänster, och ett perfekt slaget inlägg. Gjorde ytternn 2–0 och Fjärås såg överlägsna ut.

– Vi liger bra i försvarsspelet och får in dem där framme, vi är snäppet bättre än dem, säger Nåfors.

Bortalaget kunde hålla nere siffrorna, åtminstone till pausvilan. Men när spelarna återigen äntrade planen i den andra halvleken. Så gjorde man det inte bara med laddade batterier men även med ett hällregn som föll ner på planen.

Och det verkade passa Fjärås som bara efter två minuter utökade ledningen, återigen var det Nåfors som var sist på bollen.

Men lyckan slutade inte där för Fjärås som även gjorde 4–0 när Nåfors istället agerade spelfördelare och serverade elegant fram bollen till Marcus Koc. Samme Koc skulle även han stå för en assist när anfallaren slog en hörna som Filip Jungevi välförtjänt tryckte dit.

Resten av matchen handlade mest om Oliver Nåfors jakt på hattrick. Anfallaren hade flera lägen, dels som han själv skapade men också matandes av sina medspelare.

– Fan också. Det är små marginaler, man får nöja sig med två mål, säger Nåfors.

Nästan. Oliver Nåfors visade frustration efter missade chanser i hattrick-jakten. FOTO: Carl Schöndell

För något mål blev det inte. Istället var det Alet som kunde reducera till 5–1 efter en hörnvariant. Första insläppta målet sen derbyt mot Lerkil den 23 juni.

– Det hade varit kul med en nolla, vi förtjänade den, säger Nåfors.

Tre poäng gör att man hakar på i toppen. Och precis som de andra Kungsbackalagen, vann man sin första match efter sommaruppehållet. Men att titta i tabellen är inget som intresserar Nåfors.
– Jag kollar inte tabellen men jag hör snacket. Men vi ska vara med i toppen, säger han.
Böljan tappade poäng också, får man energi av det?
– Ja just det, det var något snack om det. Men jag skiter i det, jag kan inte påverka det. Men folk får energi av det.
Men du spelar likadant oavsett?
– Jag försöker göra det. Man får försöka koppla bort allt vid sidan om och runtomkring, det är ingenting jag kan påverka.

Matchfakta division 4:
IFK Fjärås – Alets IK 5–1 (2–0)
1–0 (15) Oliver Nåfors, 2–0 (22) Jonatan Gunnarsson, 3–0 (47) Oliver Nåfors, 4–0 (53) Markus Koc, 5–1 (87)


LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SPORT

Premium | SPORT 2023-09-19 KL. 16:30
Efter SM-guldet: "Otrolig stolthet"
Premium | SPORT 2023-09-17 KL. 21:04
Nykomlingen slog till direkt
Premium | SPORT 2023-09-12 KL. 14:00
Ytterligare en kapten lämnar Varla

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.