NATIVE 2023-02-07 KL. 09:30

Kan Calvaria konkurrera med Decentraland?

Calvaria har klivit fram som ett av de mest hajpade kryptospelen på marknaden under hösten 2022. Är du nyfiken på detta nya spel och hur det mäter sig med etablerade kryptospel som Decentraland? I så fall har du kommit helt rätt.

Kan Calvaria konkurrera med Decentraland?

TV-klipp och nyheter

Denna guide presenterar det nya kryptoprojektet Calvaria. Texten kommer att diskutera spelets unika komponenter och styrkor. Vidare kommer vi också presentera det etablerade spelet Decentraland. Avslutningsvis kommer vi undersöka om Calvaria kan konkurrera med Decentraland.

Calvaria – innovativt kryptospel med stor framtidspotential

Calvaria är ett nytt innovativt kryptospel som baseras på de populära play-to-earn (P2E) konceptet. Systemet bygger på Ethereums väletablerade blockkedjeteknik och metaverse. Det bjuder på ett rikt och omfattande virtuellt speluniversum som utspelar sig i en futuristisk värld med konkurrerande grupperingar. Spelet går ut på att skaffa sig starka kort och utmana motståndarna i olika dueller. Calvaria erbjuder en kombination av äventyr, intjäningsmöjligheter och interaktion med andra spelare. Kryptots valuta heter RIA och används som belöningsmedel i spelet. Vidare används RIA mynten också som transaktionsmedel i kryptots ekosystem.

Vad är unikt med spelprojektet Calvaria?
Kan Calvaria konkurrera med Decentraland? För att besvara denna fråga behöver vi först kika närmare på Calvaria projektets unika beståndsdelar och styrkor. I nedanstående avsnitt presenterar vi kryptospelets byggstenar.

Calvaria har en låg inträdesbarriär för alla spelare
Visionen bakom Calvaria är att göra spelet tillgängligt för det största möjliga antalet spelare. Därför är spelet designat till att vara kompatibelt för alla mobila enheter genom olika appar. Spelare behöver inte heller investera i kryptotillgångar för att uppleva detta spel. Vidare behöver användare inte heller ha någon kryptoplånbok.

Spelets design är välstrukturerat och användarvänligt. Detta resulterar i att spelet passar för både erfarna gamers och helt gröna nybörjare. Calvaria har också lagt ner stora resurser på att förenkla startprocessen för nya spelare. Detta inkluderar bland annat användarvänliga vägledningar hur man kan snabbt komma igång med spelandet. Samtliga dessa faktorer är en del av Calvaria spelets ambition att erbjuda en låg inträdesbarriär för nya spelare.

Calvaria har en interaktiv och rik spelvärld
Calvaria har byggt upp en omfattande interaktiv virtuell spelvärld. Som spelare kan du välja om du vill spela i ett team eller individuellt. Den rika spelvärlden är befolkad av fascinerande fiktiva karaktärer med unika egenskaper. Detta ger spelet en dimension av realism och individualism. Äventyret kretsar kring införskaffandet av starka kort och kortdueller med andra spelare. Därför passar spelet speciellt bra för användare som uppskattar kortspel.

Spelare kan välja mellan play-to-earn och free-to-play

Play-to-earn (P2E) är ett populärt kryptospelkoncept som bygger på belöningar som är kopplade till prestationer och kryptosatsningar. Calvaria sticker ut i mängden genom att komplettera P2E med en free-to-play (F2P) version. De två spelvarianterna skiljer sig rörande funktioner och belöningar. Till exempel finner man endast NFT föremål i P2E varianten. F2P-versionen är designad för användare som vill uppleva spelet utan att behöva köpa krypton. Därmed välkomnar Calvaria alla typer av potentiella spelare.

Spelet har ett robust socialt nätverk
Calvaria bygger upp ett robust socialt nätverk för sina dedikerade användare och spelare. Projektet har planer att etablera en decentraliserad DAO med stor autonomi. Därmed erbjuder projektet sina användare att bli delaktiga i kryptospelets framtida utveckling. Denna struktur förväntas stärka de långsiktiga banden mellan spelplattform och spelare.

Kryptoprojekt erbjuder olika intjäningskällor
Calvaria har insett vikten av belöningar för användarna. Kryptot erbjuder bland annat belöningar till spelarna i det virtuella speluniversumet. Projektet har också planer på att dela ut stipendier till de mest hängivna spelarna i ekosystemet. Nätverket omfattar också en digital shop och olika minispel. Vidare kan kryptoägare skaffa sig en passiv inkomst genom att låna ut sina digitala tillgångar för staking inom nätverket. Spelare i P2E versionen kan även tjäna pengar genom att sälja efterfrågade NFT objekt med ekonomisk förtjänst.

Calvaria-myntet RIA har en stor framtidspotential
Calvaria-projektets unika komponenter innebär att det anses ha en stor framtidspotential. Marknaden har entusiastiskt tagit emot detta nya krypto som redan genererat 2,4 miljoner dollar i kapital under sin förköpskampanj. Detta utgör redan cirka 80 % av kryptots försäljningsmål på 3 miljoner dollar. Nästan 130 miljoner av totalt 150 miljoner erbjudna mynt har redan sålts under förköpskampanjen. Denna ökade efterfråga har också pressat upp priset på kryptomyntet RIA. Priset per token var 0,030 dollar i början av december 2022. En del marknadskännare menar att RIA myntets värde kan potentiellt stiga till 1,2 dollar 2030.

Under förköpsfasen förvärvas myntet med Ether (ETH) eller Tether (USDT) digitala mynt. I nuläget är kursen 30,77 RIA mynt för 1 USDT. Calvaria har valt att satsa på en deflationär valuta. Detta betyder att kryptot har begränsat det totalt tillgängliga antalet mynt till en miljard tokens. En stor efterfrågan och begränsat utbud förväntas skapa goda förutsättningar för kryptots framtida värdeutveckling. Calvaria har också ingått samarbetsavtal med stora CEX kryptobörser som Kucoin och Gate.io. Dessa partnerskap förväntas att ytterligare stärka RIA myntets ställning på kryptomarknaden.

Vad är Decentraland?
Decentraland lanserades 2018 och räknas idag bland de mer etablerade kryptospelen på marknaden. Rent tekniskt bygger det på Ethereums blockkedjor och metaverse teknik. Projektet har utvecklat en rik virtuell värld där man som spelare kan köpa virtuell egendom. Vidare kan spelare också skapa sina egna unika avatarer i spelet.
Decentraland är ett eldorado för dig som älskar egendomar och drömmer om din egen fastighet. Användare kan köpa virtuell mark som är 33 fot x 33 fot. Därefter kan man själv bestämma vad man vill göra med sin virtuella markegendom. Spelare kan exempelvis uppföra fastigheter och därmed öka deras markegendomars attraktivitet. Precis som i den fysiska världen resulterar detta i att det marknadsbaserade värdet på egendomar ökar. Som investerare kan man därefter sälja sina utvecklade egendomar med ekonomisk förtjänst. Decentraland räknas vidare bland marknadens bästa NFT baserade kryptoprojekt.

Kryptoplattformens inhemska valuta heter MANA och används som betalningsmedel för fastigheter i den virtuella metaverse spelvärlden. Vidare används kryptot också som transaktionsmedel i det övergripande nätverket. Vid lanseringen 2018 kostade MANA 0,025 dollar per mynt. All time high värdet noterades i november 2021 och uppgick till 5,90 dollar per token. Således ökade denna digitala tillgångs värde med hela 24 000 % under en relativt kort tidsperiod. 2022 har varit ett tufft makroekonomiskt år för kryptomarknaden och detta gäller även MANA. I skrivande stund ligger priset på cirka 0,40 dollar per mynt. Detta är med andra ord mindre än 10 % av kryptots all time high värde. Samtidigt är framtidsprognoserna positiva. En del marknadsbedömare menar att MANA myntets värde kan potentiellt öka till nästan 4 dollar 2030. Av denna anledning kan det vara ett bra läge att eventuellt satsa på detta mynt medan priset är fortfarande tämligen lågt.

Vilka är fördelarna och nackdelarna med Decentraland?
Det finns flera fördelar med att potentiellt satsa på Decentraland. Projektets kanske främsta styrka är dess väletablerade varumärke inom metaverse spelmarknaden.

Fördelar:
Projektet attraherar stora globala varumärken – internationella jättar som JP Morgan och Coca Cola har satsat på markinvesteringar i projektets virtuella egendomsvärld.

Decentraland är användarvänligt – användare kan snabbt och enkelt förvärva och sälja digitala egendomar och andra föremål. Vidare är det smidigt att navigera runt i den virtuella spelvärlden

Erbjuder marknadens näst största metaverse mynt – MANA myntets marknadsvärde uppgår till omkring 3,8 miljarder dollar

Inga spel- och investeringsprojekt är perfekta. Därför kommer vi också lista potentiella nackdelar med Decentraland.

Nackdelar:
Begränsade interaktioner – de sociala interaktionerna är begränsade i detta spel
som primärt handlar om köp och försäljning av egendomar och andra digitala föremål. Det finns som bekant nyare kryptospel som erbjuder betydligt mer omfattande interaktion med andra spelare.

Begränsad variation i terräng – Decentraland erbjuder inte samma rika och omväxlande spelvärld som andra nyare kryptospel.

Kan Calvaria konkurrera med Decentraland?
Calvaria är ett starkt nytt kryptospel som kan konkurrera med Decentraland. Vilket kryptospel som är bäst beror på personliga preferenser. Decentraland är ett jämförselvist etablerat spel med ett betydande marknadsvärde. Dess kryptovaluta MANA rankas som marknadens näst största metaverse mynt. Vidare passar detta spel bra för användare som är intresserade av att köpa och sälja virtuella egendomar. Svagheten hos Decentraland är begränsad social interaktion. Vidare är speluniversumet mer begränsat vad gäller terrängvariation.

Calvaria är däremot ett nytt kryptoprojekt utan någon värdehistorik. Kryptospelets styrkor ligger i en rik och interaktiv spelvärld med många spelfunktioner. Användare kan välja mellan P2E och F2P varianter. Vidare erbjuder Calvaria ett socialt nätverk och allehanda intjäningsmöjligheter för användarna. Låg inträdesbarriär och stor tillgänglighet är andra värdefulla komponenter hos detta nya och lovande kryptospel. Calvaria spelet kan upplevas från allehanda mobila enheter. Spelet är öppet för både betalande kunder och gratisspelande användare. Denna inkluderande vision gör Calvaria till ett av marknadens mest attraktiva kryptospel 2022. Därtill har Calvaria-projektets RIA mynt genererat drygt 2 miljoner dollar i kapital under förköpskampanjen.

TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.