MUSIK 2021-09-18 KL. 11:00

Åsakillen Elvis tar plats i Sound of Music

Vissa drömmer om det hela livet. Elvis Stegmar gör det redan som elvaåring. Snart står Åsakillen på scenen i Sound of Music på Lisebergsteatern i Göteborg.

Åsakillen Elvis tar plats i Sound of Music
Elvis Stegmar tar snart steget från publikplats till scenen på Lisebergsteatern.Att sjunga och spela teater har alltid varit ett intresse. Men att hamna på scenen i en viktig roll i Sound of Music var inget som Elvis Stegmar hade vågat hoppas på.

- Jag var först på en audition för Bröderna Lejonhjärta. Efter ett tag skickade de ett sms och frågade om jag vill gå på en audition till. Jag gick på den och då fick jag jobbet, säger han.

Han får det att låta enkelt, men så är det förstås inte. En audition kan vara krävande och det är många som hoppas på att få de där rollerna.

- Det kan vara tufft och man får förbereda sig ganska mycket. Men det gick ju bra. Jag blev jätteglad när de hörde av sig, jag trodde verkligen inte att jag skulle få jobbet.

Sång och dans väntar

Han har sett Sound of Music från publikplats och tyckte redan då att det var en väldigt bra föreställning. Nu ska han själv stå på scenen och vara den som förmedlar känslor till publiken.

- Jag spelar Kurt von Trapp som är ett av barnen till kaptenen. Alla barnen är med ganska mycket i pjäsen och jag kommer sjunga, prata och dansa, säger han.

Repetitionerna har pågått i en vecka och 1 oktober är det premiär. Elvis som kommer från en familj med stort teaterintresse gör då sin största roll hittills. Men inte den första.

- Jag har spelat med i Nyköpings Gästabud och då spelade jag med pappa Robin. Det var jättekul, men det känns större att få vara med på Lisebergsteatern.Repetitionerna har hållit på i några veckor så rollerna sitter allt mer. En utmaning är att hinna med annat i livet, till exempel skolan.

- Jag får hemläxor och är med i skolan när jag hinner. Ibland blir det halva dagar i skolan, ibland hela och ibland är jag inte där alls, säger han.

Nervös premiär

Fyra föreställningar per vecka blir det under hösten. En på fredag, två på lördag och en på söndag gör att det kommer att vara fullt upp för Elvis Stegmar under hösten.

- Premiären kommer att bli spännande och jag kommer nog att vara nervös. det här är något som jag inte varit med om tidigare.

Utöver repetitionerna i Göteborg tränar han även hemma. Det blir en hel del sång och danssteg hemma när han inte är i skolan eller på teatern.

- Det går bra att träna så också, men sedan ska allt sitta tillsammans med de andra, vi ska göra det tillsammans också.

Utmaning bakom scen

Han ser fram emot utmaningen att stå på scenen inför publik och när premiären kommer lär han vara väl förberedd. Men det är inte bara på scenen som det väntar utmaningar. Bakom scenen gäller det också att vara förberedd.

- Det blir en del snabba klädbyten och det är mycket jobb bakom scenen också. Vi tränar på det och det kommer att bli naturligt att ta på sig nya kläder snabbt. Men det blir en stress att veta att jag snart ska ut på scenen igen.

Premiären närmar sig och snart sitter hela familjen Stegmar på publikplats för att se Elvis i premiären av Sound of Music.

Även om Elvis Stegmar också gillar fotboll och spelar i Åsa IF, så är det teatern som lockar mest framöver.

- Det är klart att jag vill bli skådespelare, jag har alltid gillat teater. Och visst vore det kul att stå på scenen med pappa igen.

SENASTE TV-NYHETERNA

Krönika: Satsa på thanksgiving
KRÖNIKOR 2022-11-29 KL. 15:20
Premium

Krönika: Satsa på thanksgiving

Från tennistränare till utbildningsdirektör
POLITIK 2022-11-29 KL. 11:55
Premium

Från tennistränare till utbildningsdirektör

GAs nya förvaltningschef har en bred bakgrund

Bostadsinbrott i Onsala
BLÅLJUS 2022-11-29 KL. 10:40

Bostadsinbrott i Onsala

Debatt: Öppna matsalarna för pensionärerna
DEBATT 2022-11-29 KL. 10:07

Debatt: Öppna matsalarna för pensionärerna

Här är gatorna där bostadsrätterna ökat mest
NYHETER 2022-11-29 KL. 07:00
Premium

Här är gatorna där bostadsrätterna ökat mest

Piratdrottningen intar teatern i Kungsbacka
KULTUR & NÖJE 2022-11-28 KL. 18:45

Piratdrottningen intar teatern i Kungsbacka

Bageriet i Åsa läggs ner
JOBB & PENGAR 2022-11-28 KL. 14:59

Bageriet i Åsa läggs ner

Butikerna blir kvar

Dyrt lösa förbättrad rening
NYHETER 2022-11-28 KL. 13:00

Dyrt lösa förbättrad rening

Hårt arbete för att klara nya reningsverksförslaget

Ingen ändring i skolskjutsen trots möte
NYHETER 2022-11-28 KL. 11:45

Ingen ändring i skolskjutsen trots möte

Föräldrar missnöjda men inte förvånade

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FAMILJ 2022-11-29 KL. 19:30
Katarina började träna som pensionär
Premium | KRÖNIKOR 2022-11-29 KL. 15:20
Krönika: Satsa på thanksgiving

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

”Det var så skönt att Kungsbacka blev min stad”

”Det var så skönt att Kungsbacka blev min stad”

Lasse Kronér fyller 60 år. Kärleken till Onsala och Kungsbacka är djup. Metooskandalen blev en ”gamechanger” i hans liv.