MUSIK 2023-10-15 KL. 17:50

Svängigt värre när dragspelarna drog i bälgen

Av Malin Söderlind

Dragspelsgalan drog nästan fullt hus i Kungsbacka teater i söndags. Artisterna som kom från Norrland, Frankrike, Danmark och Fjärås bjöd på svängig musik i olika genrer.

Svängigt värre när dragspelarna drog i bälgen
Bildspel. Klicka på bilden för att bläddra. Sören Brix från Danmark spelade tillsammans med Lars Karlsson band i bandets egen låt "Panik i chokladfabriken".

TV-klipp och nyheter

1997 ordnade Karlssons Musik dragspelsgalan för första gången i Kungsbacka.

– Förra året hade vi en jubileumskonsert istället, men annars har vi kört varje år, berättar Sven Karlsson, vars föräldrar Ingvar och Siv grundade företaget.

Kvällens publik kom från många håll i Sverige och ett par av våra grannländer. Och några kom från samma trakter som musikfamiljen själva.

– Vi har varit med nära nog varje gång, säger Thomas Åkesson, som på håll är släkt med arrangörerna.

– Det bästa är att det är varierande musik från olika genrer. Vi kanske inte alltid lyssnar på dragspel hemma, men eftersom vi gillar att dansa gammeldans passar det bra, säger Ingela Åkesson.

– Vi har alltid bra artister och i år är vi extra glada att det otroligt duktiga franska paret Eric och Sandra Bouvelle har sin sverigedebut här på vår dragspelsgala, säger Sven Karlsson.Dragspelsgalan drog nästan fullt hus med cirka 400 personer i publiken.
Backstage: Päivi Sundeqvist från Kramfors är för första gången med som artist på galan. Maken Jörgen Sundeqvist har spelat i Kungsbacka flera gånger.
Lars Karlsson band Peter Brodin på gitarr för Thomas Andersson var sjuk, Göran Viksten på trummor, Lars Karlsson på dragspel och Simon Höckert på bas.
Barbro Andrén och Margareta Eriksson representerade IFK Fjärås och sålde lotter med vinster skänkta av arrangören Karlssons Musik.
Sven Karlsson, en av arrangörerna från Karlssons Musik välkomnade sina vänner Camilla Kjellman, Heli Karvonen och Morgan Andrén till evenemanget.
Tore Thorsson, Thomas Åkesson, Margareta Ivarsson och Ingela Åkesson har gästat galan många år och uppskattar varierad musik från flera genrer.
En ensam man på scenen med sitt dragspel ser väldigt lite ut för världen, men vilket drag Sören Brix kunde åstadkomma.


TV-klipp och nyheter

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan
SKOLA 2023-11-27 KL. 07:45
Premium

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan

Skadegörelse och grannar som störs

Dag med marint tema i Onsala
NYHETER 2023-11-26 KL. 17:00
Premium

Dag med marint tema i Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-11-27 KL. 20:08
Kommunen hyllade medarbetare på gala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.