HANDBOLL 2022-05-03 KL. 17:37

Lämnar Aranäs: "Vet fortfarande inte om det är rätt"

Av Eric Andersson

Han återvände till HK Aranäs som en profilvärvning inför förra säsongen. Nu lämnar Jesper Gustavsson klubben och lägger ner handbollskarriären.
– Jag vet fortfarande inte om det är rätt beslut utan det får framtiden utvisa, säger Jesper Gustavsson.

Lämnar Aranäs:
Jesper Gustavsson lämnar HK Aranäs. Arkivfoto: Eric Andersson

Jesper Gustavsson vände hem till Aranäs inför säsongen 2021/2022 och skrev då på ett 1+1-kontrakt. Nu står det klart att niometersskytten valt att inte aktivera optionsåret på kontraktet och lämnar därmed klubben.

– Jag hade en ganska tidig kontakt med (Johan) Falk om min livssituation med både handbollsbiten och det privata. Jag flyttade hem, fick barn och jobb och när allt landade så känner jag mig ganska nöjd och färdig. Om det är rätt beslut eller inte får vi se, säger Gustavsson.

Han förklarar att funderingarna om framtiden kom redan under säsongsinledningen när prestationerna och resultaten var som bäst, både för Aranäs som lag och Jesper Gustavsson personligen.

– Jag började otroligt bra, men redan där smög det sig in tankar på vad jag vill göra med mitt liv. Och det är ganska konstigt att det gör det när man är i en formtopp.

Påverkade det ditt spel resten av säsongen?
– Tyvärr får jag nog säga att det kanske gjorde det och jag har ganska dåligt samvete över det. Det var någon match mot slutet som gick bra för min del och det är var väl kul, men det är inte så man vill avsluta. Dessutom missade jag sista matchen mot Amo på grund av lunginflammation så det blev inget kanonavslut på handbollskarriären, säger Jesper Gustavsson.

Att representera någon annan klubb är inte aktuellt utan skulle det bli mer handboll i framtiden är det HK Aranäs som gäller för 30-åringen.

– Jag vet fortfarande inte om det är rätt beslut att lägga av men att spela för en annan klubb är inte aktuellt. Ska jag fortsätta spela är det för Aranäs och om jag efter sommaren känner att jag ångrar mig får jag väl be på mina bara knän att Aranäs ska ta tillbaka mig, säger Jesper Gustavsson.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinna åtalas för ofredande efter Tindermöte

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2024-04-18 KL. 19:30
Snart klart med toaletter och duschar
Premium | MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Fiskgjusarna är på plats i fjorden
Premium | SPORT 2024-04-18 KL. 15:00
Klassikern ser ut att locka 900 löpare
Premium | KRÖNIKOR 2024-04-18 KL. 14:00
Nyckelfrågan är om ilska hjälper

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.