FOTBOLL 2023-09-09 KL. 19:54

Mycket känslor när Åsa kryssade

Av John Skoglund

Laget har gått som tåget sista tiden och tagit sig till toppstriden. Balansen anfall försvar blev lite väl offensiv vid ett par tillfällen och det straffades med två mål. Kebba Nyang gjorde två mål, fixade straff och visar en avig talang som ställer till det för motståndarna.

Mycket känslor när Åsa kryssade
Känslorna svallar efter ytterligare en svår situation för domaren. Foto: John Skoglund

Fotboll Division 3: Åsa IF – Vejby IF 2 – 2 (2 – 2)

Efter fyra raka segrar och ingen förlust sedan 16 juni så blev det en jobbig tillställning för Åsa IF. Laget hade överlägset mest boll och var det kreativa laget. Men Vejby spelade efter sin förmåga och fick med sig ett kryss hem.

– Vi säkrade inte till det bakåt i första halvlek, vi behövde spela lugnare och tryggare och när deras omställningar kommer så blir vi sårbara, säger Felix Fundell Ryberg som kom in i mittförsvaret i halvtidsvilan.

Han påpekar att den senaste tiden har killarna spelat för varandra och de vet att målen kommer när de jobbar.

I andra halvlek blir det inga mål och Vejbys målvakt Erik Johansson blir aldrig riktigt testad trots en del vassa lägen men skotten tar utanför och Åsas hörnor var för dagen inte vassa.

Första halvlek startar med att bortalaget direkt gör 0–1 efter en omställning.


Kebba Nyang rullar in sitt andra mål för matchen. Här tror nog de flesta runt Åsa IP att det kommer bli en trepoängare även denna helg. Foto: John Skoglund

I matchens 17 minut kvitterar Kebba Nyang.

– Tänkte bara högt första stolpen, målvakterna brukar alltid tro att man skjuter lågt på bortre stolpen och det var ett väldigt bra pass av Albin (Nilsson), säger Kebba Nyang

Andra målet och ledning kommer tolv minuter senare av samme spjutspets.

– Såg att Anton fick bollen och jag låg rätt mellan mittbackarna och då är det svårt för dem att följa mig i djupet, då behöver jag bara hålla mig ifrån och vänta ut målvakten.


Sommarvärme i Åsa är inte den vanligaste rubriken 2023. Men under lördagen togs det ett par extra vätskestopp. Foto: John Skoglund

Är du nöjd?

– Nej, resultatet är det viktigaste, vi hade allt i våra händer. Nu får vi hoppas att de andra lagen kan ta poäng mot Högaborg. Vi ska fortsätta och kämpa och tro på det, det är inte över innan det är slut

Hur gillar du att spela i det här laget?

– Jo, jag tycker vi har kommit bra ihop, det är väldigt många nya spelare. Vi har hittat varandra rätt fort för att vara vårt första år tillsammans. Vi kan ju bara bli ännu bättre.

Känslorna svallar runt och på Åsa IP under lördagseftermiddagen. Domaren får det inte lätt på grund av svåra beslut och mannen i turkos hade inte sin bästa dag på jobbet.

Det skriks efter fler straffar (Åsa fick en men brände den högt över) och både efter gula och röda kort.

Peter Karlsson vill ha ett annat domslut och berättar det för domaren och belönas med ett gult kort. Foto: John Skoglund



Matchfakta: Åsa IF – Vejby IF 2 – 2 (2 – 2)
Målskyttar: 0–1 (2), 1–1 (17) Kebba Nyang, 2–1 (29) Kebba Nyang, 2–2 (34)


TV-klipp och nyheter

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band
VÅRD 2024-10-22 KL. 20:00
Premium

Ska ge skydd – här ges sprutor på löpande band

Covid, influensa och mykoplasma cirkulerar i Halland

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare
JOBB & PENGAR 2024-10-21 KL. 19:00
Premium

Företagaren Leo miljonsatsar för att kunna växa vidare

Entreprenadföretaget har köpt tomt i Duvehed för 6,7 miljoner

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.