DEBATT 2023-10-30 KL. 10:00

Debatt: Vilket härligt trygghetsboende

Debatt: Vilket härligt trygghetsboende
Agnetha Ernegård skriver om trygghetsboende i dagens första debattartikel. Arkivbild: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

Vad positiv jag blev i lördags (21 oktober) och nu undrar säkert många av er vad detta handlar om som brukar läsa mina insändare som oftast inte är så positiva. Men nu måste jag rikta en stor eloge till Eksta Bostads AB som hade annonserat att de bjöd in de som var intresserade att besöka Kolla Trygghetsboende.

Nämnas kan att jag var där i min roll som politiker innan bygget var riktigt klart, detta för fem år sedan. Då var kön att hyra en lägenhet lång och de blev snabbt uthyrda. Det skulle nu bli intressant att ta en titt och höra hur hyresgästerna upplevde att bo där. Till denna visning var det kö, så intresset verkar finnas att hyra en lägenhet även i dag.

I entrén möttes vi av trevlig personal från Eksta, sedan kom vi in i ”receptionen” där det på vardagar finns en trygghetsvärdinna fyra timmar som hjälper till att exempelvis boka biljetter till olika arrangemang, byta glödlampor, arrangera modevisningar med mera.

Vi gick sedan vidare till det stora gemensamma köket/matrummet, där boende ofta samlas för fredagsmys eller andra aktiviteter. Intill fanns ett rum utrustat med träningsredskap, i nästa rum fanns symaskin och även en hyvelbänk och verktyg.

Vi fick även besöka olika hyresgästers lägenheter och höra hur de stortrivdes. Några av rösterna; Här behöver du aldrig känna dig ensam. Vill du inte sitta ensam och äta, kan du ta med din mat ner till gemensamma köket, där sitter det ofta någon. Fredagsmyset tillsammans med andra hyresgäster är alltid trevligt.

Alla hyresgäster verkade stortrivas. Tilläggas kan att bor du på ett trygghetsboende är det ingen vård som ingår, detta är ett boende med gemenskap. Givetvis finns det hyresgäster som har hemtjänst, men jag tror att har man social kontakt gör det att du klarar dig lite längre utan vård.

Idag behövs detta mer än någonsin då många äldre (givetvis även yngre, men denna insändare handlar om äldre) sitter ensamma och inte har något socialt liv. Nu hoppas jag att samtliga politiska partier i Kungsbacka skyndar på detaljplanen till det trygghetsboende på cirka 70 lägenheter 65+ som det finns planer på att bygga.

Agnetha Ernegård, Kungsbacka FramtidspartiTV-klipp och nyheter

Lurade på kärleken – och på alla sina pengar
NYHETER 2024-07-23 KL. 11:45
Premium

Lurade på kärleken – och på alla sina pengar

Allt fler drabbas av romansbedrägerier i Kungsbacka

Tält när stjärnorna gästar slottet
NYHETER 2024-07-22 KL. 21:40
Premium

Tält när stjärnorna gästar slottet

– De tycker om att det är enkelt

Succé för vintersport på is även i juli
NYHETER 2024-07-22 KL. 16:00
Premium

Succé för vintersport på is även i juli

"Första sommaren som vi inte smälter isen"

Framtidsdröm tar form – vingården utvecklas
NYHETER 2024-07-21 KL. 09:00
Premium

Framtidsdröm tar form – vingården utvecklas

"Gårdsförsäljning nödvändig för oss som företag"

Kungsbackalag i toppen efter lag-SM
SPORT 2024-07-20 KL. 18:51
Premium

Kungsbackalag i toppen efter lag-SM

Birgitta guidar vid bortglömd borg
KULTUR & NÖJE 2024-07-20 KL. 17:34
Premium

Birgitta guidar vid bortglömd borg

"Hunehals var mycket viktig för historien"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-07-23 KL. 15:00
Första starten för Beckman
Premium | NYHETER 2024-07-22 KL. 21:40
Tält när stjärnorna gästar slottet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Hövdingen talar ut

Hövdingen talar ut

I snart sju månader har förre rikspolischefen Anders Thornberg varit landshövding i Halland. För NH berättar han om sitt nya jobb, vad som upprör honom mest, vilken påverkan Nato har på länet och vem Onsalamannen är. Han berättar också hur det är att vara misstänkt för ett allvarligt brott.