DEBATT 2022-07-06 KL. 11:00

Debatt: Bostadsbrist inget normaltillstånd

Debatt: Bostadsbrist inget normaltillstånd

TV-klipp och nyheter

Varje år tar cirka 1 000 ungdomar studenten i Kungsbacka. Deras hjärtan klappar med friska slag och vi vill att den ljusnande framtiden ska vara deras. Många av dessa vill inget hellre än att komma ut i arbetslivet, skapa sig sina egna liv, med egen lön och egen bostad.

Vi vill också att de som först väljer att studera för att sedan komma ut i arbetslivet ska se Kungsbacka kommun som ett självklart alternativ för att skapa sig sin framtid i. Restaurangägarna letar med ljus och lykta efter personal, vår vård- och omsorgspersonal skriker efter fler kollegor. Nyutexaminerade lärare är mer än hjärtligt välkomna till Kungsbackas skolor.

Men vänta nu, kan man välja Kungsbacka som ung vuxen att bosätta sig i? Nää, just det ja, det går ju inte. Grannkommunen Varberg lockar och storstaden Göteborg har fler möjligheter till hyresrätt som första bostad. I Kungsbackas moderatstyrda allians ser man bostadsbristen som en naturlag, något som inte går att göra något åt.
De anser till och med att det är populistiskt att vilja göra något åt bostadssituationen i vår kommun.

Vi ser verkligheten annorlunda och har sedan många år tillbaka yrkat på att bostadsbyggandet måste öka och hyresrätterna måste bli fler. Hur ska vi annars få personal till våra lediga arbetstillfällen, personal för att sköta kommunens välfärd och få våra unga att stanna och arbeta och betala skatt i vår kommun?

Bostadsbristen är inget normaltillstånd. Med högre ambitioner går den att åtgärda. Kungsbacka kan mycket bättre.

Magdalena Sundqvist (S)


TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.