ÅSIKTER 2023-06-25 KL. 17:00

Veckans ris och ros

Av Anton Lorentzson

Varje vecka samlar vi riset och roset från vardagstidningarna. Denna gången blir det från de två senaste veckorna.

Veckans ris och ros
Veckans ris och ros. Foton: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Vi börjar med riset:

Det största ris som finns till Kungsbacka kommun som struntade helt i att fira nationsldagen på torget - inte ens i Badhusparken. Istället var årets nationaldag bokad för ett evenemang med Alternativ för Sverige.

Bedrövad kungsbackabo

Dagens ris som en stor taggig risbuske till Kungsbacka kommun som inte törs (?) anordna ett traditionellt nationaldagsfirande på vårt torg mitt i staden. Vad är det med er?

Besviken

Dagens ris till Kungsbacka kommun som låter undersköterskor sitta som samordnare/koordinator och annan administrativ tjänst inom hemtjänsten och på vård- och omsorgsboenden. Det blir många i kommunen. Så gnäller ni att ni har ont om undersköterskor?! Nä, rätt man på rätt plats.

Frustrerad undersköterska

Här kommer två veckors rosor:

Dagens ros till Värö Bruk/Södra Cell och guiden Birgitta Mattiasson för intressant studiebesök med pedagogisk och kunnig guidning.

Onsala PRO

Dagens ros till Leif och Mattias som räddade oss i sjönöd mitt i rondellen vid Circle K vid Onsalamotet.

Tacksam

Ett helt fång med rosor till alla på Kolla äldreboende som ordnade en matmarknad och lagade så god och spännande mat från hela världen. Toppen!

Ulla och Charlotte

Vill ge en bukett röda rosor till damen som hittade och tog vara på min jobbmobil som ramlade ur min trasiga ficka på Sjöalléns gångbana. Du räddade min dag! Jag hoppas att du hann i tid till ditt jobb på Hedeskolan.

Ulrika på Citygruppens hemtjänst

Dagens ros till de observanta och omtänksamma killarna Anton Einarsson och Isak Franzén som larmade 112 när de såg att en man fallit omkull. Sedan följde de instruktionerna. Bra jobbat! Grattis med ros till föräldrarna också.

Upplivad NH-läsare

Ett stort fång rosor till Hede gruppbostad, som i år firar 20-årsjubileum. Vi vill framför allt hylla våra hyresgäster och personal för roliga år tillsammans och för en verksamhet som har varit fantastisk!

Annica & Lina

Dagens ros till Lena som bor i Torred. Hon körde oss till Varbergs station den 1 juni då tåget var inställt till Köpenhamn. Det gjorde att vi kom hela vägen ner till Odense.

Tack!

En stor bukett rosor vill vi skicka till all personal på förlossningen och BB i Varberg som vi träffade under föregående vecka. Ett helt fantastiskt bemötande och tålamod när vi ställde "dumma frågor" och hjälpte oss igenom det första dagarna som nyblivna föräldrar. Ett speciellt tack till Elina och Emelie som tog oss igenom förlossningen på ett lugnt och professionellt sätt. Ni är alla guld värda!

Många kramar från lilla familjen på rum 14

Dagens ros vill jag ge Julia och Jens på ambulansen i Kungsbacka. Ni gjorde mig lugn och trygg på vägen till Varbergs sjukhus den 2 juni. Verkligen rätt personer på rätt plats!

Camilla Wenander

Dagens största ros till Ica Super Market i Åsa för mycket goda och fina studentfat som ni gjorde till Martins student. Vi och gästerna var mycket nöjda.

Studentens föräldrar

Tusen tack, fina Hamid med fru och hund! Tack för att du hjälpte Ulla och Roland (mina kära föräldrar) när de fått punktering vid Hammargårdsvägen i Hammerö på eftermiddagen den 5 juni. Du är en helt fantastisk människa! Kramar från oss alla.

Annica, Jörgen, Ulla och Roland

Dagens solros till pedagogerna på förskolan Kolla Backe som alltid är så välkomnande! Speciellt tack till Susanne och Matilda samt barnen på avd. Månstenen som tar emot mig när jag kommer från ”Allas barnbarn” och har en mysig sagostund.

Sagotanten Katrin

Ett stort tack till Jensen & Englund, Daniel, Agnes och era fina tekniker (och Roffe), för fantastiskt bemötande och fin och kunnig service!

Rolf

Dagens ros till alla positiva medmänniskor i vår kommun som med vänlighet bidrar till psykiskt välbefinnande. Det allra minsta räcker, ett leende, ett vänligt ord. Vem som behöver det syns inte alltid på utsidan.

Hjälpt

Dagens ros till sköterskor Agneta och Anna-Karin samt doktor Elefteria på ögonmottagningen Kungsbacka sjukhus som så snabbt och med hög kompetens kunde ta emot mig med kort varsel. Tack.

Ingrid m glaskroppsavlossning

Ett stort fång rosor vill vi ge till alla de duktiga barn, som i år har sålt majblommor i vårt distrikt! Ni går på Toråsskolan i Vallda, Särö skola, Särö Montessoriskola, Kullaviksskolan och KMS Kullaviks Montessoriskola. Ni har vid årets försäljning bidragit till ett fantastiskt resultat, för vilket ni ska ha ett stort och varmt tack! Vi vill också tacka lärare och föräldrar för allt stöd!

Majblommeföreningen i Vallda, Släp och Kullavik

Rosor till Wenche och Rustan som den 8 maj hörde mitt knackande och rop på hjälp. Efter vård på Varbergs lasarett och Tölö Smedja är jag nu hemma för fortsatt rehab. Underbar Gullregnet-personal som månar om mig.

Inga P

Dagens största ros till Toula, Ingvor och ni andra i köket på Blåvingevägens äldreboende, som lagar så god mat.

Hälsningar Bosse å resten

Dagens rosor vill vi ge den fina, trevliga och proffsiga personalen på demensteamet Kungsbacka kommun. Under en tid har vi haft förmånen att samarbeta med er. Ni ska veta att vi uppskattade det mycket. Ni blev ett trevligt och viktigt inslag hos oss på Vickan. Trevlig sommar önskar vi er.

Therese

Dagens ros till Emil i förbutiken på Ica Kvantum. Tack för att du alltid är så vänlig och hjälpsam.

Gammal kund

Veckans största ros till kommunen, alla vägföreningar och andra som låter dikesrenerna blomma till mat för våra insekter och njutning för våra sinnen.

Biet och Esteten

Dagens största rosbukett till dig som handlade på Maxi tisdagsförmiddagen 23/5 och hittade en kvarglömd kylplatta i kundvagnen. Märkte när jag kom hem att kylplattan saknades och ringde till Maxi och då var den redan inlämnad där, så jag kunde komma och hämta den! Stort tack till dig!

Gunnel i ÅsaLÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I ÅSIKTER

ÅSIKTER 2023-08-13 KL. 11:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-06-25 KL. 17:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-06-11 KL. 16:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-06-03 KL. 16:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-05-28 KL. 13:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-05-14 KL. 15:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-04-16 KL. 16:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-04-09 KL. 15:00
Veckans ris och ros
ÅSIKTER 2023-03-19 KL. 17:45
Veckans ris och ros

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Krönika: Jag vill ha sex!
KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Premium

Krönika: Jag vill ha sex!

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar
NYHETER 2024-02-23 KL. 06:34

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar

Polisen uppmanar att jobba hemma om det går

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans
FAMILJ 2024-02-22 KL. 20:00
Premium

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans

"Jag är präglad av min mors omtanke"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-02-24 KL. 18:18
Leo skapar dialog med känsla
Premium | NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Cirkulära fynd i Åsa
Premium | KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Krönika: Jag vill ha sex!

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.