Annons

Trots missarna är Jönsson nöjd med debuten

Målet för Emma Jönsson var att rida felfritt. Men tre misstag skulle visa sig vara kostsamma för Säröryttaren.

– Det är väldigt retligt, säger Jönsson.

Sport | 19 Februari 2020 16:08

Emma Jönsson är nöjd med sin GHS-debut trots tre kostsamma missar i första ritten. På fredag har hon chans att revanschera sig.

FOTO: Jasmin Frljevic

Årets upplaga av Gothenburg Horse Show inleddes med dressyrtävlingen Lövsta Future Challenge International Dressage U25 – Grand Prix. Sex ekipage ställde upp och Emma Jönsson på hästen Donizetti 39 gick ut som nummer fem i startfältet.

Säröryttaren har följt tävlingen på nära håll sedan barnsben. Detta var första gången som hon kom till Scandinavium som tävlande. Från läktarhåll var hon påhejad av nära och kära.

– Det var superhäftigt. Det är livsfarligt att vara på sådana här tävlingar för man vill bara hit igen. Det är så inspirerande att få vara i en sådan här miljö, säger Jönsson.

Kostsamma missar

Detta var ekipagets andra tävling för säsongen. Efter att ha ridit felfritt förra helgen i Falkenberg var känslan inför onsdagens ritt god. Känslan när de red in på tävlingsbanan var också god berättar Jönsson.

Någon felfri upprepning skulle det inte bli. Tre missar i ritten skulle visa sig bli kostsamma. Donizetti galopperade i den första travökningen, sedan hittade Jönsson inte rytmen i en piaff och det tredje missen kom i en piruett där Donizetti var spänd menar Säröryttaren.

– Den mest retliga är travökningen. Det brukar vara hans specialitet, så det var onödigt att slarva bort poängen, säger Jönsson som tävlat med Donizetti de senaste två och ett halvt åren.

Trots missarna är Jönsson nöjd med debuten i Scandinavium som slutade med en fjärdeplats med procenten 68,205.

– Jag är absolut nöjd att rida på 68 här så pass tidigt på säsongen. Men när man vet vad man kan så hade man önskat att det skulle blivit lite mer, säger Jönsson.

Hoppas på revansch

På fredag tävlar ekipaget i Grand prix freestyle, även kallat kür. Där hoppas Jönsson kunna reparera missarna.

– Målet med hela tävlingen var att rida felfritt och vara i toppen av hela tävlingen. Och det vill jag ta igen på fredag. Då vill jag rida felfritt och hitta känslan jag hade i dag, säger Jönsson.

Hur stora är chanserna att nå en topplacering i tävlingen?

– Jag tror att de är ganska stora. Dagens prestation var lite under vad jag brukar och kan prestera. Rider jag felfritt på fredag så hoppas jag vara med på prisutdelningen, säger Jönsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Det är omöjligt att hålla den"

Sport Årets största tävling för klubben ställs in. Något de försökte undvika in i ...

Gothenburg Summer Tour ställs in

Sport Sommarens stora ridsporthändelse, Gothenburg Summer Tour, ställs in. Det meddelade arrangören Fjärås Hoppryttare under lö...

Alexandra Eriksson formar arvtagaren

Sport Alexandra Eriksson och hästen Liss Royal har haft ett framgångsrikt samarbete. Nu hoppas Valldaryttaren kunna skörda stö...
Annons