Annons

Skolskjutsbeslut klara

Nu har kommunen skickat ut beslut om skolskjuts. Förra årets hårda strid där föräldrar fick rätt i många fall har fått effekt.

Skola | 05 Juli 2020 13:00

Sedan i slutet av maj har Förskola och grundskola arbetat med ansökningarna om skolskjuts inför läsåret 2020-21.  Bistra erfarenheter från processen 2019 har påverkat besluten, inte minst i Åsa.

Det har inneburit att Förskola & Grundskola och Teknik under våren tillsammans gått igenom det kartmaterial som används vid bedömningar. Vägar som kan vara trafikfarliga har identifierats och bedömts som olämpliga skolvägar.

Kartorna har även blivit uppdaterat med nya gång-och cykelvägar. Det kan betyda att en elev som varit beviljad skolskjuts av trafiksäkerhetsskäl under läsåret 2019-2020 nu inte kommer att beviljas skolskjuts eftersom hen har en säker skolväg via gång- och cykelbana. Ett exempel på detta är området Kläppa i Åsa; här finns en gång- och cykelvägen som var ny och inte fanns med i kommunens vägdatabas 2019

I Ölmanäs i Åsa var det flest överklaganden. Här har kommunen tagit ett par principbeslut.

Den så kallade S-kurvan samt den anslutande 40-sträckan på Ölmanäs Ringväg bedöms inte som trafiksäkra. Detta gäller för elever i alla åldrar.

Christmansvägen bedöms som acceptabel skolväg året runt för elever 12 år och äldre. För elever under 12 år har skolskjuts beviljats.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Krönika: Virtuos på flera sätt

Krönikor Jag har gjort det massor av gånger förut, lyssnat på Sommar i radions P1. Men speciellt vill jag ...

Tingsrätten friar mordmisstänkta kvinnan

Åsa Den kvinna som stått åtalad för knivmord på en man i Åsa har frikänts av Varbergs tingsrä...

Krävs på över 900 000 kronor

Nyheter En kvinna i 40-årsåldern har fått för mycket pengar från Försäkringskassan. Nu vill ...
Annons