NYHETER 2022-11-09 KL. 10:00

Nya omsorgschefen bjöd in till dialog

Av Johanna Simonsson

Kommunen och intresseorganisationen FUB Kungsbacka hade möte under måndagen. Fokuset låg på Ivan Stipic, den nya förvaltningschefen för Individ och familjeomsorg som tillträdde i september.
– Nu när vi har en ny förvaltningschef har vi bjudit in honom så han ska få presentera sig. Vi vill lyssna på var han står och få fram våra synpunkter, säger Kerstin Tegnér, ordförande för FUB Kungsbacka.

Nya omsorgschefen bjöd in till dialog
"Jag vill bygga en relation till er och lyssna på vad ni anser att jag behöver veta", sa Ivan Stipic, förvaltningschefen för Individ och familjeomsorg på mötet. Foto: Johanna Simonsson

Kerstin Tegnér hoppas att detta ska leda till ett bättre samarbete framöver.
– Det har varit lågt med dialogmöten mellan kommunen och vår intresseorganisation de senaste åren. Vi hoppas att vi nu ska hitta former för det goda samtalet så vi kan hitta ett konstruktivt sätt att delge varandra olika synpunkter.
Tegnér hade även några punkter som hon ville beröra under kvällen.
– Det handlar om bostad, daglig verksamhet och även övergripande synpunkter.

Mötet började med att Ivan Stipic presenterade sig. Han berättade kort om sig själv och sin bakgrund innan han gick vidare till sina förhoppningar.
– Jag vill bygga en relation till er och lyssna på vad ni anser att jag behöver veta. Jag vill inte prata till er utan med er så jag sätter mig ner, sa han och slog sig ner på soffkanten.
Stipic belyste att samarbetet bygger på dialog och att han hoppas hitta rätt former för framtida möten.
Sen var det dags för deltagarna att ställa frågor eller lyfta åsikter. Några av synpunkterna var dåligt bemötande från kommunen och att det var lågt bemannat samt brist på aktiviteter på den daglig verksamheten. Det var många handuppräckningar och Stipic svarade deltagarna löpande. När det var dags för fika var han hittills nöjd med mötet.
– Det är klart att det i ett sånt här sammanhang kommer upp saker som inte fungerar, men jag tycker att jag blivit väldigt bra bemött. Dialog och möten är viktigt för att kunna ta sig an utmaningarna. Vi har alla samma mål – att ge den bästa vård och omsorg som vi kan efter de behov som individer har.

Även Tegnér såg positivt på mötet.
– Jag tycker att alla lyft bra frågor och synpunkter och att Ivans svar har varit bra. En bra dialog som jag hoppas kommer fortsätta.
Under tiden det dracks kaffe passade flera av deltagarna på att komma fram till Stipic för att prata, bland annat Johannes Dagemark.
– Detta är första mötet som jag tycker känns normalt. Det är jättepositivt att förvaltningen är öppen för samtal. Jag hoppas att detta leder till positiv utbytte och förändring till det bättre, så att allt fungerar som det ska, berättade han.
Kerstin Tegnér, ordförande för FUB Kungsbacka, hoppas att det nu ska bli ett bättre samarbete mellan kommunen och intresseorganisationen. Foto: Johanna SimonssonDeltagaren Johannes Dagemark såg positivt på mötet och hoppas nu på en förbättring. Foto: Johanna Simonsson


Fakta FUB
Riksförbundet FUB arbetar för att personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga ska kunna leva ett gott liv.
Lokalavdelningen Kungsbacka har cirka 200 medlemmar.SENASTE TV-NYHETERNA

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset
NYHETER 2023-05-29 KL. 14:00

Sjuka träd ska fällas vid Stadshuset

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka
NYHETER 2023-05-29 KL. 11:45
Premium

Butikslokaler till salu i centrala Kungsbacka

Debatt: Tusentals barn kan bli utan idrott
DEBATT 2023-05-29 KL. 10:00

Debatt: Tusentals barn kan bli utan idrott

Dags igen – ny stöld från obemannade butiken
NYHETER 2023-05-29 KL. 07:29

Dags igen – ny stöld från obemannade butiken

Självplock av blåbär växer fram i Sandsjöbacka
NYHETER 2023-05-28 KL. 20:00

Självplock av blåbär växer fram i Sandsjöbacka

Tre år snart över – nu tar de studenten
NYHETER 2023-05-28 KL. 17:00
Premium

Tre år snart över – nu tar de studenten

Coronaåren, sammanhållningen och framtiden – så tycker naturvetarna på Aranäs

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.