NYHETER 2022-09-23 KL. 16:24

Man jagade tolvåring med yxskaft – döms

Av Julia Sandstén Vikberg

Under halloween förra året jagade en äldre man ett gäng ungdomar som hade besökt hans hus, samtidigt som han höll ett yxskaft i handen. En 12-årig pojke råkade vara på fel plats vid fel tillfälle och mannen tog istället upp en jakt på pojken. Mannen döms nu för att ha hotat pojken medan han höll i yxskaftet.

Man jagade tolvåring med yxskaft – döms

TV-klipp och nyheter

Det var i en ort i Kungsbacka kommun som händelsen ägde rum. Det var halloween och många i orten var ute och gick bus eller godis. Ett tiotals ungdomar kom till den äldre mannens hus, men enligt mannen var de inte där för att gå bus eller godis. Mannen hävdar att de skulle trakassera honom och att han blivit trakasserad av ungdomar under flera års tid. Han tröttnade till slut, tog ett yxskaft och följde efter ungdomarna.

Enligt pojken, som den aktuella kvällen var 12 år gammal, var på väg till kompisar och såg då ungdomarna komma springandes och mannen springa efter dem med ett yxskaft i handen. Enligt pojken hörde han inte till gänget med ungdomar, men ändå drogs han in i det hela. Mannen följde till sist bara efter honom och inte de andra. Pojken sprang och klättrade upp på ett berg. Då ställde sig mannen sig nedanför berget och ska ha skrikit åt pojken att stanna och sagt ”kom ner din horunge så ska vi prata”. Pojken berättar att han blev rädd, fick panik och sprang därifrån och halkade då och gjorde sönder sin mobil och slog i sitt knä. Han sprang till slut hem varpå hans föräldrar ringde polisen.

Enligt mannen följde han efter pojken eftersom han trodde att pojken var en av ungdomarna som hade kommit till hans hus. Mannen hävdar att han inte alls kallade pojken horunge, han ska bara ha sagt åt pojken att han skulle stanna så att han kunde prata med honom.

Tingsrätten bedömer dock att oavsett så har mannen hållit i ett yxskaft och sagt åt pojken att stanna i en aggressiv ton, vilket uppfattats som hotfull. Tingsrätten dömer därför mannen för olaga hot. Straffet blir att betala totalt 33 600 kronor i böter.TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.