NYHETER 2023-09-22 KL. 16:35

Gediget program för digital temadag

Av Julia Sandstén Vikberg

Testa chat GPT, VR och lära sig mer om digitala verktyg. Det och mycket annat kan man göra på Digitalidag den 13 oktober.

Gediget program för digital temadag
13 oktober är det dags för Digitalidag. Enligt Isabelle Kristensen, som arbetar på Kultur och fritidsförvaltningen och projektleder Mera digital, kommer dagen att bjuda på många föreläsningar och aktiviteter. Foto: Kungsbacka kommun

TV-klipp och nyheter

Digitalidag är en nationell temadag med fokus på digitaliseringens möjligheter och utmaningar. I Kungsbacka kommer dagen att bjuda på flera evenemang, utbildningar och aktiviteter på temat.

– Vi har 16 programpunkter den här dagen. Vårt fokus kommer vara medskapande och dialog med invånarna för att höra vad man har för utmaningar. Vad är viktigt för dem, nu och framåt. Men invånarna kommer även att kunna testa olika saker, säger Isabelle Kristensen.

Hon är projektledare för kommunens satsning Mera digital, som kontinuerligt arbetar med att öka den digitala kompetensen och delaktigheten bland invånarna på olika sätt. Men under Digitalidag blir det en extra kraftsamling där flera aktörer samarbetar. Några av programpunkterna under dagen är att testa på VR (virtuell verklighet), få hjälp och tips om digitala verktyg och appar som kan underlätta ens vardag samt en föreläsning om drönare. Meradigital äger rum en 13 oktober på Kulturhuset Fyren och i Kungsbacka Live i Kungsmässan.TV-klipp och nyheter

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74
NYHETER 2023-12-06 KL. 11:45

Hemtjänsten i Kungsbacka på plats 74

Halmstad bäst i Sverige

Beslutet om tre sjukhus spikas
NYHETER 2023-12-05 KL. 20:00
Premium

Beslutet om tre sjukhus spikas

Klagomål på Vardaga diariefördes inte
POLITIK 2023-12-05 KL. 07:00
Premium

Klagomål på Vardaga diariefördes inte

Kommunens nya riktlinjer bröt mot lagen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | TRAFIK 2023-12-06 KL. 16:00
Äldre kvinna kritisk mot p-appar

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Utemiljöerna i Kungsbackas förskolor ska utvecklas. Enligt Anna Alexandersson, som leder projektet, ska barnens utemiljöer stimulera till rörelse, lärande, kreativitet och lekglädje. Hon menar att behovet av att jobba med detta i kommunen är stort. – Det här är så viktigt, säger hon.