NYHETER 2022-07-02 KL. 09:00

Detaljplan för trafikled öppen för synpunkter

Av Anton Lorentzson

I samband med att nordöstra Kungsbacka stad utvecklas planerar kommunen för en ny trafikled mellan Hede station och Hällingsjövägen. Detaljplanen för Hedeleden och Klippebergen är nu öppen för synpunkter.

Detaljplan för trafikled öppen för synpunkter
Hedeleden och Klippebergen. Pressfoto: Kungsbacka kommun

Kungsbacka kommun arbetar med en detaljplan för Hedeleden och Klippebergen, beläget vid Hede och Tölö ängar. Samrådet drog igång under tisdagen den 28 juni och nu kan allmänheten lämna in sina synpunkter på detaljplanen. Det kan man göra till och med den 31 augusti.

– Samråd av detaljplaner är en viktig del i arbetet då både invånare och myndigheter kan vara med att bidra med synpunkter till det vi föreslår. Det är bra när vi får in synpunkter från de som bor i närheten och som använder området till vardags, säger Sofia Wiman, planarkitekt, i ett pressmeddelande.

Förslaget i detaljplanen för Klippebergen innebär främst att bevara naturen, men även möjlighet att utveckla befintliga motionsspår. I de östra delarna vid Tölö ängar är en del av Hedeleden redan utbyggd. Detaljplanen gäller för den resterande delen som ska koppla ihop leden med Hede station. Den delen ska enligt förlsaget bestå av både bilväg samt cykel- och gångväg. Här vill man uppföra en så kallad huvudcykelväg, vilket möjliggör snabbare cykeltrafik.

– Det är viktigt att vi planerar för ett hållbart samhälle och då är det bra att man kan ta sig fram på olika sätt i trafiken. Här får cykeln gott om utrymme och det är bra för de som bland annat cyklar till pendeltåget, säger Sofia Wiman i pressmeddelandet.

Hedeleden har under lång tid funnits med i kommunens planer för utvecklingen av Voxlöv. Leden ska komma att bli kopplingen till Hede station från de kommande bostadsområdena i Voxlöv och Tölö ängar.SENASTE TV-NYHETERNA

Tre nya poäng i svängig match
FOTBOLL 2022-08-14 KL. 13:41

Tre nya poäng i svängig match

Misstänkt påverkad förare
BLÅLJUS 2022-08-14 KL. 10:15

Misstänkt påverkad förare

Förlust i cuppremiären:
HANDBOLL 2022-08-13 KL. 17:21

Förlust i cuppremiären: "Usel match"

KD snabbast med paddeln
NYHETER 2022-08-13 KL. 16:26

KD snabbast med paddeln

Delad pott i slätstruket derby
FOTBOLL 2022-08-13 KL. 16:10

Delad pott i slätstruket derby

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet
KULTUR & NÖJE 2022-08-13 KL. 14:00

Veteranbilar samlades för lunch vid slottet

Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.