NYHETER 2022-07-02 KL. 09:00

Detaljplan för trafikled öppen för synpunkter

Av Anton Lorentzson

I samband med att nordöstra Kungsbacka stad utvecklas planerar kommunen för en ny trafikled mellan Hede station och Hällingsjövägen. Detaljplanen för Hedeleden och Klippebergen är nu öppen för synpunkter.

Detaljplan för trafikled öppen för synpunkter
Hedeleden och Klippebergen. Pressfoto: Kungsbacka kommun

TV-klipp och nyheter

Kungsbacka kommun arbetar med en detaljplan för Hedeleden och Klippebergen, beläget vid Hede och Tölö ängar. Samrådet drog igång under tisdagen den 28 juni och nu kan allmänheten lämna in sina synpunkter på detaljplanen. Det kan man göra till och med den 31 augusti.

– Samråd av detaljplaner är en viktig del i arbetet då både invånare och myndigheter kan vara med att bidra med synpunkter till det vi föreslår. Det är bra när vi får in synpunkter från de som bor i närheten och som använder området till vardags, säger Sofia Wiman, planarkitekt, i ett pressmeddelande.

Förslaget i detaljplanen för Klippebergen innebär främst att bevara naturen, men även möjlighet att utveckla befintliga motionsspår. I de östra delarna vid Tölö ängar är en del av Hedeleden redan utbyggd. Detaljplanen gäller för den resterande delen som ska koppla ihop leden med Hede station. Den delen ska enligt förlsaget bestå av både bilväg samt cykel- och gångväg. Här vill man uppföra en så kallad huvudcykelväg, vilket möjliggör snabbare cykeltrafik.

– Det är viktigt att vi planerar för ett hållbart samhälle och då är det bra att man kan ta sig fram på olika sätt i trafiken. Här får cykeln gott om utrymme och det är bra för de som bland annat cyklar till pendeltåget, säger Sofia Wiman i pressmeddelandet.

Hedeleden har under lång tid funnits med i kommunens planer för utvecklingen av Voxlöv. Leden ska komma att bli kopplingen till Hede station från de kommande bostadsområdena i Voxlöv och Tölö ängar.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.