NYHETER 2020-05-01 KL. 10:03

”Det är så himla roligt att driva företag”

Med en unik affärsidé kammade hon nyligen hem pris för Årets tjänst, när årets bästa UF-företagare skulle utses. Nu står Rebecca Engdahl från Åsa redo att ta steget till eget.

”Det är så himla roligt att driva företag”
För Rebecca Engdahl känns det självklart att driva UF-företaget vidare som ett riktigt företag.

Det började med ett brinnande intresse för foto och film. En passion som fick henne att sluka all kunskap i ämnet hon kunde komma över. Nu skapar Rebecca Engdahl hemsidor på löpande band, åt små och stora företag som behöver hjälp med proffsig presentation, från en och samma leverantör.

Startade med färdig idé


– Jag fick idén redan förra sommaren och då vi fick möjlighet att driva UF-företag i skolan bestämde jag mig för att se om jag kunde utveckla den till något jag kunde tjäna pengar på, berättar Rebecca.

Sagt och gjort. Så snart hon registrerat sig hos Ung Företagsamhet bildade hon Meadow Valley Media UF – ett företag som skapar hemsidor, från ax till limpa, åt små och mellanstora företag.– Min företagsidé bygger på att jag gör allt själv. Jag gör hemsidor, fotograferar, filmar och står även för den grafiska designen. Den som anlitar mig får hela hemsidan från en och samma leverantör, förklarar Rebecca.

Står ensam – och stark


Genom att arbeta ensam slipper Rebecca kostnader för anställda och/eller konsulter som större webbyråer har. Därmed kan hon hålla en prisnivå som passar de småföretag vars budget är för liten för de stora byråerna.

Genom att nätverka med kolleger och arbeta digitalt minskar hon sårbarheten som följer med att vara ensam.

– Eftersom hela mitt företagande bygger på min egen kompetens ser jag det nästan enbart som en fördel att jobba ensam. Det blir väldigt mycket jobb och periodvis känns det som om man nästan jobbar dygnet runt. Men det är också väldigt givande. Jag är väldigt stolt över mig själv och det jag åstadkommit under mitt UF-år, säger Rebecca Engdahl.

”Redo för att driva eget”


Som dotter till två entreprenörer har hon egenföretagandet i blodet. Så när gymnasiestudierna på Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap till hösten övergår till högskolestudier i marknadsföring ska hon driva sitt UF-projekt vidare, som ett riktigt företag.

– Det är så himla roligt att driva företag! Det har blivit en passion för mig. För mig har UF-företagandet blivit ett startår som har gett mig mycket kunskap. Nu känner jag mig redo för att driva eget, säger Rebecca.

Vill bestämma själv


Bredden på hennes kompetens kommer förmodligen att göra Rebecka Engdahl till högvilt för de stora mediejättarna som just nu jobbar frenetiskt för att klura ut hur de ska locka publik till sina digitala plattformar. Men de kan få ge henne ordentligt med tygel för att få henne på kroken. Att få bestämma själv är nästan viktigast av allt för Åsas blivande mediemagnat.

– Ja, jag är väldigt noga med att det jag gör ska kännas roligt och meningsfullt för mig själv. Jag är väldigt rädd för ”ekorrhjulet”. Jag vill göra det jag själv vill. Det innebär vissa risker. Men tror man på sin idé, arbetar hårt och har roligt kommer det att gå bra, säger hon.

SENASTE TV-NYHETERNA

Förarbevis ett krav för vattenskoter
NYHETER 2022-05-28 KL. 13:00

Förarbevis ett krav för vattenskoter

Nya regler inför sommaren – många har ansökt

Får svårt ta hand om flyktingar
NYHETER 2022-05-28 KL. 09:00

Får svårt ta hand om flyktingar

Bostadsbolagen ser överställen som skulle kunna vara möjliga

Adaam och Lova till årets School’s out
NYHETER 2022-05-27 KL. 19:00

Adaam och Lova till årets School’s out

Lanbit i gång igen
NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00

Lanbit i gång igen

Husägare överklagar beslut om badstörning
NYHETER 2022-05-27 KL. 13:30

Husägare överklagar beslut om badstörning

Debatt: Svik inte pensionärerna i Halland
DEBATT 2022-05-27 KL. 11:00

Debatt: Svik inte pensionärerna i Halland

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

BLÅLJUS 2022-05-29 KL. 08:46
Storbråk på kroggatan
SPORT 2022-05-28 KL. 18:10
Oavgjort i toppmötet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.