NYHETER 2022-07-21 KL. 16:00

Betongföretag i Kungsbacka växer

Av Johanna Simonsson

Thomas Betongs fabrik i Kungsbacka har fått sju nya systerfabriker utomlands.

Betongföretag i Kungsbacka växer
Tove Pettersson, produktionschef för fabriken i Kungsbacka, tror att köpet av de nya fabrikerna i Tyskland och USA kommer innebära ett ännu större utbyte av kunskap och erfarenhet. Foto: Thomas Betong

TV-klipp och nyheter

Koncernen Thomas Concrete Group som äger Thomas Betong har öppnat fem nya fabriken i Tyskland samt två nya i USA. Totalt rör det sig om cirka 80 anställda och en omsättning på cirka 250 miljoner kronor.
Tove Petersson, produktionschef på fabriken i Kungsbacka, säger i ett pressmeddelande att både Tyskland och USA har kommit längre än Sverige när det gäller att använda alternativa bindemedel i så kallad klimatförbättrad betong.
– Förhoppningsvis kommer vår expansion med fler fabriker göra att allt fler får upp ögonen för den klimatförbättrade betongen.
Att använda alternativa bindemedel är relativt nytt i Sverige och Thomas Betong var först med att erbjuda det på den svenska marknaden år 2012. I den klimatförbättrade betongen har till exempel slagg från stål- och järnindustrin används för att minska klimatpåverkan. När Kungsbacka badhus byggdes användes 5 300 kubikmeter av den klimatförbättrade betongen från företaget.

Fakta klimatförbättrad betong
Klimatförbättrad betong är en betong med längre koldioxidavtryck med samma eller högre kvalite, funktion och prestanda som traditionell betong.


TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.