KULTUR & NÖJE 2021-12-13 KL. 16:00

Lyckad auktion efter konstsalongen

Av Ann Kristin Ekman

Drygt 25 000 kronor.
Så mycket samlades in till Kungsbacka kvinnojour, när verken i konstsalongen auktionerades ut i helgen.

Lyckad auktion efter konstsalongen
I söndags avslutades Norra Halland och Norra Hallands konstförenings välgörenhetsauktion till förmån för Kungsbacka kvinnojour. Foto: Pixabay

Det har varit en omtumlande process, från första idén om att auktionera ut ett enstaka konstverk som en del av Norra Hallands 100-årsjubileum, till den fullskaliga konstsalong som avslutades med en digital välgörenhetsauktion på söndagseftermiddagen.
– Den sista en och en halv timmen kom auktionen igång ordentligt med drygt 30 bud, säger tidningens chefredaktör Stefan Pettersson nöjt.

500 besökare

När alla bud var lagda och sammanräknade, hade försäljningen hamnat på totalt 50 215 kronor, som delas mellan konstnärerna och kvinnojouren.
Under de tre veckorna mellan vernissage och auktion hade också runt 500 personer tagit sig till Galleri Hjertstedska villan för att titta på utställningen med de 26 uttagna konstnärernas verk.
– Nu får vi landa lite efter vårt 100-årsjubileum. Sedan är det inte alls omöjligt att det blir en återkomst med en ny konstsalong. Men det hade aldrig gått att göra utan samarbetet med Norra Hallands konstförening. De har gjort ett otroligt jobb, säger Stefan Pettersson.

Ökning av utsatta

För Kvinnojouren blir pengarna ett välkommet tillskott, även om den tidigare, akuta pengakrisen nu är över med bidrag från kommunen.
– Men det känns otroligt fint att så många har engagerat sig i detta och att det blev så mycket som kom in. Pengarna kommer att användas väl i vår verksamhet, säger Linda Dyrhe, verksamhetsansvarig på Kungsbacka kvinnojour.
Kvinnojouren har under hösten sett en ökning av personer som söker sig till dem.
– Nu hoppas jag på att det inte blir ännu en ökning på grund av hemarbetet och coronan. När man inte kan gå till jobbet kan det bli svårare för utsatta kvinnor att kunna ta kontakt med oss om man behöver, säger Linda Dyrhe.SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-