FOTBOLL 2022-06-22 KL. 21:37

Tappade initiativet efter pigg inledning

Av Eric Andersson

Kungsbacka City inledde återigen en match starkt och tappade därefter initiativet vilket bara räckte till en poäng borta mot Alet. Ett mönster som varit återkommande under säsongen.
– Jag har funderat mycket på det och har fortfarande inte kommit fram till vad det beror på, säger tränaren Joakim Ahlgren.

Tappade initiativet efter pigg inledning
Raissa Lulendo gjorde Kungsbacka Citys enda mål i matchen. Arkivfoto: Eric Andersson

Med en nykomponerad defensiv tog sig Kungsbacka City an Alet på bortaplan. Meriterade nyförvärvet Damir Mehic tog plats direkt mellan stolparna och för att täcka upp för avstängde Robin Eriksson flyttades Jesper Sakko in centralt i backlinjen. En konstellation som fungerade väl matchen igenom.

– Mehic skötte sig exemplariskt och var väldigt bra faktiskt. Sedan blev det inte speciellt stor skillnad i backlinjen. De har spelat väldigt många matcher tillsammans, säger Joakim Ahlgren, tränare i Kungsbacka City.

Precis som i derbyt mot IFK Fjärås senast inledde Kungsbacka City piggt. Hemmalaget hade inte mycket att säga till om och efter drygt tjugo minuter kunde Raissa Lulendo göra matchens första mål.

– Vi börjar återigen väldigt bra vilket vi har gjort i många matcher. Men sedan tappar vi lite, går ner i tempo och släpper in Alet i matchen. Sista kvarten av första är rätt dålig från vår sida.

Det var först när Alet kvitterade till 1–1 efter 52 minuter som Kungsbacka City fick fart under fötterna igen. Målet blev en väckarklocka och det saknades inte målchanser för bortalaget. Men bollen hittade inte in i mål och matchen slutade oavgjort.

– När de kvitterar visar vi moral och börjar hitta tillbaka till vårt spel och skapar mycket chanser. Överlag tycker jag vi gör en bra match återigen och det är tråkigt att vi inte får med oss tre poäng.

Vad är det som gör att ni ofta börjar bra men sedan tappar?
– Jag har funderat mycket på det och har fortfarande inte kommit fram till vad det beror på. Det kan vara konditionsmässigt kombinerat med att vi blir lite bekväma när vi tar ledningen, säger Joakim Ahlgren.


Matchfakta: Division 4
Alet – Kungsbacka City 1 – 1 (0–1)
0–1 (21) Raissa Lulendo, 1–1 (52)


TV-klipp och nyheter

En bandymånad som kan avgöra allt
BANDY 2023-11-30 KL. 18:00
Premium

En bandymånad som kan avgöra allt

Nästan alla busslinjer inställda
TRAFIK 2023-11-29 KL. 19:57
Premium

Nästan alla busslinjer inställda

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.