Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Domstolen nekar Forsbäcksmördaren fler gymtimmar

Förvaltningsrätten säger nej till att låta Forsbäckmördaren träna på gym ytterligare två timmar i veckan. Det är för tidigt att ge mannen utökad permission, bedömer man. Däremot får han tillstånd att delta på firandet av sin pappas födelsedag.

 

Den 42-årige man som dömts för att ha mördad en barndomsvän under en middag i Forsbäck, Onsala, 2015, vårdas på rättspsykiatriska kliniken i Varberg. Han har sedan 2018 haft två timmars permission varje vecka för att träna på gym i Varberg. Nu har chefsöverläkaren på kliniken ansökt om att utöka permissionen med ytterligare två gymtimmar plus tre timmar i veckan till att göra ärenden i rehabiliterande syfte i Varberg. Han ansöker även om att 42-åringen ska få engångspermission den 15 februari under tre och en halv timme för att delta i sin pappas födelsedagsfirande. 

 

Cheföverläkaren bedömer att risken för att 42-åringen ska återfalla i brottslighet är låg under nuvarande förhållanden. Av utredningen framgår det även att han skött tidigare permissioner utan anmärkning och att han svarar väl på den vård och behandling som han fått.

 

Förvaltningsrätten bedömer dock att det är för tidigt att ge mannen utökad permission, och går i det avseendet på åklagarens linje. Även om mannen svarat väl på behandlingen kvarstår det flera frågetecken om hans tillstånd, bedömer man.

Däremot ger man mannen tillstånd att få endagspermission för att fira sin pappa, med villkoren att han inte får använda berusningsmedel vid tillfället och att han måste lämnas och hämtas av anhöriga.

 

Läs mer: Forsbäcksmördaren kan bli fri nästa år

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 58 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!