Annons

Domstolen nekar Forsbäcksmördaren fler gymtimmar

Förvaltningsrätten säger nej till att låta Forsbäckmördaren träna på gym ytterligare två timmar i veckan. Det är förtidigt att ge mannen utökad permission, bedömer man. Däremot får han tillstånd att delta i sin pappas födelsedagsfirande.
Nyheter | 15 Februari 2019 15:42

Förvaltningsrätten säger nej till att låta Forsbäckmördaren träna på gym ytterligare två timmar i veckan. Det är för tidigt att ge mannen utökad permission, bedömer man. Däremot får han tillstånd att delta på firandet av sin pappas födelsedag.

 

Den 42-årige man som dömts för att ha mördad en barndomsvän under en middag i Forsbäck, Onsala, 2015, vårdas på rättspsykiatriska kliniken i Varberg. Han har sedan 2018 haft två timmars permission varje vecka för att träna på gym i Varberg. Nu har chefsöverläkaren på kliniken ansökt om att utöka permissionen med ytterligare två gymtimmar plus tre timmar i veckan till att göra ärenden i rehabiliterande syfte i Varberg. Han ansöker även om att 42-åringen ska få engångspermission den 15 februari under tre och en halv timme för att delta i sin pappas födelsedagsfirande. 

 

Cheföverläkaren bedömer att risken för att 42-åringen ska återfalla i brottslighet är låg under nuvarande förhållanden. Av utredningen framgår det även att han skött tidigare permissioner utan anmärkning och att han svarar väl på den vård och behandling som han fått.

 

Förvaltningsrätten bedömer dock att det är för tidigt att ge mannen utökad permission, och går i det avseendet på åklagarens linje. Även om mannen svarat väl på behandlingen kvarstår det flera frågetecken om hans tillstånd, bedömer man.

Däremot ger man mannen tillstånd att få endagspermission för att fira sin pappa, med villkoren att han inte får använda berusningsmedel vid tillfället och att han måste lämnas och hämtas av anhöriga.

 

Läs mer: Forsbäcksmördaren kan bli fri nästa år

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Smaken av tilltvålat virus

Krönikor Min ungdoms somrar tillbringade jag på stränderna i Grekland. Ni vet, öluff, bouzoukimusik, ödsliga stränder och mysiga tavernor. ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...
Annons