BLÅLJUS 2021-02-01 KL. 09:25

Kvinna begärs häktad för mordet i Åsa

En kvinna i 45-årsåldern har begärts häktad misstänkt för fredagens mord på en man i Åsa. Enligt uppgift till Norra Halland ska kvinnan vara brottsoffrets flickvän. Den misstänkta kvinnan tog kontakt med en bekant som ringde 112. Uppdaterad: Den misstänkta kvinnan blev häktad. Hon nekar till brott.

Kvinna begärs häktad för mordet i Åsa
Fredagen 29 januari kallades polis till Åsa där en man blivit bragd om livet.

TV-klipp och nyheterPolisen är fortsatt förtegen om mordet tidigt fredagskväll. Det var i en bostad i centrala Åsa som en man miste livet till följd av ”ett grovt våldsbrott”.  Samma kväll greps en kvinna misstänkt för mordet och hon har sedan dess suttit anhållen.

Under lördagen genomfördes en kriminalteknisk undersökning. Polis har även genomsökt bland annat buskage och soprum i närheten till brottsplatsen.

Hjärtstopp


Larmet som nådde polisen cirka 17.30 kom in som ett hjärtstopp. Polis, räddningstjänst och ambulans har alla hjärtstartare i sina bilar och kallas därmed även till händelser där det inte finns misstanke om brott.

– Det bedömdes som brådskande och handlar om prio, det är oklart vad som har sagts i larmsamtalet, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Enligt uppgift var det inte den misstänkta kvinnan som själv ringt 112, utan hon tog kontakt med en annan person som i sin tur slog larm.

Norr ifrån


Idag begärs en kvinna i 45-årsåldern häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningsförhandlingen hålls klockan 14 i Varbergs tingsrätt. Hon är hemmahörande i Västerbotten och är de senaste åren endast lagförd för ett ringa snatteri och ringa narkotikabrott (eget bruk).

Enligt uppgifter till Norra Halland ska den misstänkta kvinnan vara flickvän till den mördade mannen. Polisen vill dock inte bekräfta vad för relation brottsoffer och misstänkt har till varandra.

– Förundersökningsledaren vill inte att vi ska berätta så mycket. Men vad jag förstår har de någon form av relation. Men på vilket sätt kan jag inte säga, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, Region Väst.

 

Uppdaterad 15.15: Den misstänkta kvinnan blev häktad. Hon nekar till brott.

 

Tidigare i NH:

Anhållen för mord

Man mördad – kvinna hämtad av polis

 

TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.