Varla IBK med otrolig upphämtning i derbyt mot Onsala IBK

Lokalrivalerna Onsala IBK och Varla IBK ställdes mot varandra i ett hett derby under lördagskvällen.

Sofia Meyer, nr 24, firar sitt första mål för kvällen.

Det var två aggressiva lag som ställdes mot varandra i ett hett derby.

Inledningen av matchen var tuff, fartfylld och böljande. Det märktes tidigt i matchen att det var två lokalrivaler som möttes. Redan efter två minuter hade lagen gjort varsitt mål. Domaren valde att inte blåsa och låta spelet gå, någonting som verkade uppskattas av båda lagen. Även av publiken.

Det var nämligen fullsatt i Presse Idrottshall under lördagen. Och publiken fick se en fantastisk show av båda lagen. Onsala IBK skulle utnyttja ett momentum de hittade i den andra perioden. Man lyckades ta ledningen med 5–2 och verkade njuta av nivån som domaren hade satt i matchen.

Vid ställningen 5–2 tar bortalaget en timeout, något som skulle ändra matchen.

– Vi säger att vi ska täcka målvakten och skjuta mer, samtidigt ska vi visa att vi vill vinna matchen, säger Varlas Sofia Meyer.

Hon skulle bli stor huvudrollsinnehavare i matchen. Redan 43 sekunder efter timeout så assisterade hon till 5–3. Varla IBK kunde också hitta 5–4 innan den andra perioden tog slut.

I den tredje perioden var det Meyershow. Hon är stabil i försvarsspelet men har också några fantastiska skott som gör att Varla kan ta med sig samtliga poäng hem. Sofia Meyer gör både 5–5 och 5–6.

– Jag har en bra dag men har också fantastiska lagkamrater som täcker målvakten så att jag kan skjuta från halva planen, säger Sofia Meyer.

I och med vinsten bryter Varla IBK på sin tråkiga förlustsvit på fyra matcher och hoppas hitta tillbaka till storformen man hade i höstas.

– Vi haft mycket sjukdomar och fått byta kedjorna men nu har vi tränat bra och är taggade inför framtiden, säger Sofia Meyer.