SPORT 2022-05-23 KL. 09:50

Lyckad handbollsfest i Kungsbacka

Av Eric Andersson

Omgärdade av doften från grillade hamburgare och brända mandlar gjorde 290 lag upp på ett femtiotal handbollsplaner på Kungsbacka Sportcenter under helgen. Resultatmässigt blev det en succéartad helg för arrangörsklubben HK Aranäs som fick smaka på segerns sötma i flera åldersklasser.

HK Aranäs F14 vann finalen mot Tyresö. Foto: Eric Andersson

HANDBOLL. Den regniga och småkyliga lördagen följdes upp av en söndag som bjöd på betydligt bättre väder. Regnet stannade kvar i molnen och ju längre dagen gick desto molnfriare blev himlen och finaldagen bjöd till slut på kanonväder.
Även om lördagsvädret försvårade spelet med halkiga planer och våta handbollar hade flera Aranäslag lyckats hantera förutsättningarna på ett tillräckligt bra sätt för att vara med och slåss om medaljer under söndagen.

Stor dramatik
Ett av lagen som lyckades bäst var HK Aranäs F14 som under söndagseftermiddagen ställdes mot Tyresö i finalen på centercourten. Efter en jämn och målsnål första halvlek hade Aranäs en uddamålsledning att försvara inför den avgörande andra halvleken. Men matchen skulle hinna svänga både en och två gånger innan en vinnare kunde koras och finlen bjöd på stor dramatik.
I andra halvlek tappade Aranäs initiativet och när det bara återstod minuter av matchen hade Tyresö vänt och klivit upp i en tremålsledning. Men när laget behövde det som mest spikade Emilia Bohl i Aranäsmålet igen vilket gav laget möjlighet att hämta upp underläget. Lägg där till ett förstklassigt läktarstöd från en hejaklack som med hjälp av den medhavda megafonen bland annat spelade glassbilens melodi för att psyka Tyresö i sina anfall.
Tack vare knivskarpt skytte från fronttrion bestående av Sara Knichel, Nicole Selakovic och Ella Håkansson hämtade Aranäs upp underläget med bara minuter kvar av matchen.

Förlängning

Vid ställning 10–10 blev Tyresö avblåsta för tekniskt fel. I efterföljande anfall prickade Aranäs ribban, bollen studsade ner på mållinjen – ut. När Emilia Bohl därefter stod pall för Tyresöattacken fick Aranäs en ny chans att gå upp i ledning. Men än en gång träffade avslutet målramen och matchen gick till förlängning där första målet vinner.
Aranäs vann slantsingligen och fick därmed börja med boll och avgörandet skulle falla tämligen omgående. Ella Håkansson fick bollen, satte resolut 11–10 och sköt därmed guldmedaljerna till Aranäs. Planen fylldes snabbt av glada Aranäsare som bildade en stor segerring.

– Först så tvekade jag om jag skulle gå på avslut eller inte men sen sköt jag och ja.. det blev ju bra, säger finalhjälten Ella Håkansson.