Annons

Sju nya dödsfall och över 50 på sjukhus

Smittläget i Halland är allvarligt. Idag rapporterar Region Halland över 400 nya smittade och sju nya dödsfall med covid-19.

Vård | 07 Januari 2021 14:30

Under gårdagen, trettondedag jul, kom inga siffror från region. Idag rapporterade de en ökning av antalet konstaterade fall med 452 stycken sedan i tisdags, totalt 14 386 fall i Halland.

Antalet personer som behöver vård på sjukhus i Halland har minskat med två personer. Det innebär att 53 stycken är inlagda på sjukhus varav 9 på IVA.

Sju nya dödsfall, totalt 149 stycken har rapporterats sedan i tisdags.

Belastningen på vården mycket hög

Smittläget i Sverige och i Halland är fortsatt allvarligt. Under jul- och nyårshelgerna har belastningen på vården varit mycket hög och Region Hallands smittskyddsenhet bedömer att smittspridningen fortsätter att öka.

Smittan ökar i alla åldersgrupper och i samtliga kommuner i Halland.

Distansundervisning

Igår fattades det därför beslut om att alla högstadieskolor i Halland ska bedriva sin undervisning på distans i två veckor.

– Vi vet av erfarenhet att man efter terminsstart brukar se en hastigt ökande spridning av luftvägsvirus efterföljande veckor, och i dagsläget är ett sådant scenario allt annat än önskvärt. Genom att förlägga distansundervisning i direkt anslutning till lovet får man också en gynnsam effekt av att det blir en längre sammanhängande tid än om motsvarande rekommendation skulle ges en bit in i terminen, säger Johanna Wiechel-Steier, kommunikationsdirektör, Region Halland, i ett pressmeddelande.

Tidigare i NH:

Coronaläget i Halland 

Smittläget försämrat – distansundervisning för årskurs 7-9

Personal vägrade smittspårning

Vårdpersonal får gå före i vaccinkön

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...

Delar ut jackor till hemlösa

Nyheter Hemlösa behöver skydd mot kylan. Och att det finns ett stort behov i Kungsbacka, det märker man ...

Krister är Kungsbackas nya polischef

Familj Krister Adolfsson lyssnar på KSMB och Ebba Grön och söndagsåker gärna i någon av sina ...
Annons