Så firar vi: Sayeb ser fram emot julsemla
Julen blir lugn för Sayeb Safia. Troligen kommer han rentav jobba på julafton.
– Men sen ska jag fira med familjen, säger den glade shawarmamästaren.
Han gillar svensk julmat, men blandar den gärna med traditionella syriska rätter. Men en sak som foodtruck-innehavaren Sayeb Safia och hans familj gärna äter, även på jul, är något som vanligen saknas på de klassiska julborden.
– Vi älskar semlor. Det är det bästa svenska bakverket, säger Sayeb Safia och skrattar.
Men det finns även inslag av mer juliga saker på bordet.
– Jag tycker ju även om vanliga bakverk med kanel och saffran. Och när det gäller mat så älskar jag lax, särskilt rökt lax.
Julfirandet blir ungefär som vanligt, tillsammans med familjen.
– Jag kommer att jobba en del i jul och ha öppet vagnen. Men på kvällen kommer jag att vara med min familj, säger Sayeb Safia.
Läs mer:
Ebbot: "kan bli någon tomterunda"
Så firar vi: julpyntsfrossa hos kommunalrådet
Så firar vi: i mindre skala för Nordmark
Läs fler nyheter på norrahalland.se - klicka här